WhatsApp: nu ook Word, Excel en PowerPoint documenten versturen

WhatsApp heeft stilletjes de ondersteunende bestandsformaten uitgebreid voor het verzenden en ontvangen van documenten. Eerder kon je al PDF-bestanden delen via de populaire berichten-app, nu kunnen ook andere documenten via WhatsApp verzonden en ontvangen worden. Het gaat om Word, Excel en PowerPoint documenten, zo ontdekte DroidApp.

WhatsApp documenten

WhatsApp laat je vanaf nu meer soorten bestanden versturen via de chat-app. Eerder werd al de mogelijkheid geboden om PDF via WhatsApp te versturen en te ontvangen, nu komen daar meer bestandsformaten bij. We kwamen zojuist tot de ontdekking dat WhatsApp in stilte de mogelijkheid heeft toegevoegd om Word (docx), Excel (xlsx) en PowerPoint (pptx) te versturen en te ontvangen. Daarnaast is er ook ondersteuning voor CSV en TXT. Wel was het mogelijk om tekstdocumenten te versturen vanuit Google Drive, maar deze werden omgezet naar PDF.

WhatsApp documenten

Op de redactie verzonden we onze documenten met WhatsApp 2.16.24, de meest recente beta-versie. Met WhatsApp versie 2.16.13 hebben we de documenten succesvol ontvangen. Het lijkt dus te gaan om een server-side update. Via WhatsApp Web kunnen de documenten niet geopend of verzonden worden. Je hebt op je smartphone wel een app nodig zoals Google Documenten, Spreadsheets en/of Slides (Presentaties) om de bestanden te openen.

Je kunt bestanden die je wilt delen via WhatsApp bereiken via een bestandsbeheerder (zoals Solid File Manager) of via WhatsApp zelf. Klik hiervoor in een chat op de paperclip > documenten > en selecteer het bestand. Eerder ontdekte DroidApp al de aanwijzingen voor meer bestandsformaten voor Excel en PowerPoint. Ook het verzenden van ZIP via WhatsApp staat op de planning.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel