WhatsApp krijgt ondersteuning voor ZIP-bestanden

WhatsApp krijgt binnenkort ondersteuning voor bestanden met het formaat .zip. Dit is een gecomprimeerd bestand wat bestaat uit meerdere bestanden, ofwel een map. Eerder kwam WhatsApp al met ondersteuning voor andere bestandsformaten en werd het mogelijk gemaakt om PDF-bestanden uit te wisselen. Ook ondersteuning voor Excel en PowerPoint staat op de planning.

WhatsApp: ZIP-bestanden

Het verzenden en ontvangen van ZIP-bestanden wordt binnenkort mogelijk via WhatsApp. DroidApp heeft aanwijzingen gevonden voor deze nieuwe mogelijkheid. Dankzij het versturen van ZIP-bestanden kan je in één keer veel bestanden tegelijkertijd versturen als één bestand. Vervolgens kan je met een andere app, zoals Solid Explorer, de bestanden uitpakken en zo de losse bestanden openen.

WhatsApp ZIP

VCF-bestand

De ondersteuning voor ZIP-bestanden is op dit moment nog niet verwerkt in WhatsApp, zo blijkt uit onze test. Ook zien we in de screenshot een VCF-bestand. Dit is een gedeeld contact. Dit is al langer mogelijk in WhatsApp, maar vermoedelijk zullen we het bestand zelf ook binnenkort in het overzicht met bestanden gaan zien.

Op dit moment is het al wel mogelijk om PDF-bestanden te verzenden en te ontvangen en ook kan je bestanden met een ander bestandsformaat uit Google Drive automatisch om laten zetten naar PDF en vervolgens versturen. Eerder kwamen we ook al tot de ontdekking dat er ondersteuning komt voor PowerPoint en Excel.

Deze week rolde WhatsApp de end-to-end encryptie uit voor iedereen. Ook is er de functie tekstopmaak, snel antwoorden en kan je nu gebruik maken van de vernieuwde camera-interface. Zodra de ondersteuning voor ZIP via WhatsApp beschikbaar is, zullen we je hiervan op de hoogte houden.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel