WhatsApp: delen van contacten nu nog eenvoudiger

WhatsApp heeft stilletjes een nieuwe functie toegevoegd aan de chat-app. Vanaf nu kan je nog eenvoudiger contacten delen. Wanneer de ander je een contact stuurt, hoef je die niet meer eerst op te slaan.

Contacten delen

WhatsApp heeft een server-side update uitgevoerd waarbij het delen van contacten nog gemakkelijker wordt gemaakt. DroidApp-lezer Robbert kwam deze nieuwe functie tegen. Het is vanaf nu niet meer nodig om een ontvangen contact eerst op te slaan. Je kan vanaf nu direct beginnen met chatten met het contact dat de ander je heeft gestuurd.

WhatsApp contact

Onder het tekstballonnetje met het contact duiken nu twee icoontjes op. Het is uiteraard nog steeds mogelijk om het contact op te slaan, maar het chat-icoontje zorgt ervoor dat je direct kan chatten met de ander. Het moet hierbij wel gaan om een contact die WhatsApp ook heeft op dat nummer.

Wanneer er aan dat mobiele nummer geen WhatsApp-account zit verbonden, dan is het icoontje niet te zien en kan het contact alleen opgeslagen worden. Daarnaast weet Robbert ons te melden dat wanneer er geen nummer (maar bijvoorbeeld alleen een mail-adres) is toegevoegd aan het contact, dat eveneens er geen icoontjes zijn te zien.

WhatsApp contact

We hebben de proef op de som genomen met verschillende versies van WhatsApp. In de beta-versie WhatsApp 2.12.244 is het aanwezig, maar ook in de Play Store-versie; WhatsApp 2.12.248. Het gaat hier dus om een update aan de kant van de server.

Eerder kwam WhatsApp al met Google Drive-integratie, maar die is enkel te vinden in de beta-versie van WhatsApp. Daarnaast is er de middelvinger-emoji nu bijgekomen in WhatsApp.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel