WhatsApp desktop-app nu beschikbaar voor OS X en Windows (+ screenshots)

WhatsApp heeft vannacht haar eigen desktop-app uitgebracht voor Windows en Mac OS X. Eerder ontdekte DroidApp al aanwijzingen dat WhatsApp bezig zou zijn met het ontwikkelen van een desktop-app.

WhatsApp voor OS X en Windows

De desktop-app van WhatsApp is vanaf nu beschikbaar voor Mac OS X en Windows. We schreven eerder al een artikel over dat de ontwikkelaars van de populaire berichtendienst zouden werken aan een eigen desktop-app. Het is nu mogelijk om deze ook te downloaden.

Verwacht geen ‘Rocket Science’. De interface van de desktop-app komt overeen met die van WhatsApp Web, de webversie van WhatsApp. Bij het starten van WhatsApp Web dien je je telefoon te verbinden middels een QR-code, net als bij de webversie. Je kan bij instellingen aangeven dat je notificaties en desktop-meldingen wilt ontvangen met desgewenst een geluid en ook kan je geblokkeerde contactpersonen beheren.

Natuurlijk kan je ook je profiel beheren, de status aanpassen en mediabestanden versturen naar groepen of contacten. Wij hebben WhatsApp for OS X getest op de redactie en het werkt zoals het moet. Tevens kan je audioberichten sturen en nieuwe groepen maken.

WhatsApp desktop

Downloaden

De desktop-app van WhatsApp werkt op Windows 8 en hoger en op Mac OS X 10.9 en hoger. Je kunt de applicatie hier downloaden van de website van WhatsApp. Ga jij WhatsApp voor desktop gebruiken, blijf je bij WhatsApp Web, of blijf je het alleen gebruiken op je telefoon? We horen het graag.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel