WhatsApp 2.12.57: dit zijn de nieuwe functies in de Play Store-versie

WhatsApp is begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de Android-applicatie. Het gaat om een update voor de Play Store-versie waarbij verschillende interessante functies uit de beta-versies geïntegreerd worden in de definitieve versie. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij in WhatsApp 2.12.57.

WhatsApp update in Play Store

In de Google Play Store wordt een nieuwe update uitgerold voor WhatsApp, naar versie 2.12.57. De beta-gebruikers van WhatsApp hebben de nieuwe functies wellicht al voorbij zien komen, maar mocht je daar geen gebruik van maken, dan zetten we de nieuwe functies voor je op een rij.

WhatsApp Camera interface

Camera-interface

Begin april bracht WhatsApp een beta-versie uit waarbij de camera-interface voorzien werd van een flinke update. Deze nieuwe camera-interface maakt het mogelijk om sneller een foto die eerder gemaakt is te versturen, of om tijdens het maken van een video, het opnemen te onderbreken.

WhatsApp tekstopmaak

Tekstopmaak

Het opmaken van tekst werd eerder al toegevoegd aan de beta. Later kwam met een server-side update de tekstopmaak in WhatsApp naar meer gebruikers. Met de update die je nu uit de Play Store kunt downloaden, kan iedereen zijn of haar tekst opmaken. Je kunt kiezen uit dikgedrukt, schuingedrukt of doorstreept. Hoe dit werkt, lees je in ons uitgebreide bericht over WhatsApp tekstopmaak.

Whatsapp selecteren

Selecteren en markeren

Bij het ingedrukt houden van een gesprek (dus in het hoofdmenu) krijg je nu een vinkje te zien. Op deze manier kan je meerdere chats tegelijkertijd markeren en selecteren. Vervolgens kan je bij gesprekken met contacten ervoor kiezen om het bericht te archiveren of te verwijderen, of de chat te dempen voor een bepaalde tijd zodat je hier geen meldingen van ontvangt. Ook kan je berichten markeren als ongelezen en bij het selecteren van groepen kan je ervoor kiezen om deze groep(en) te verlaten.

WhatsApp Quick Reply

Andere handige functies

WhatsApp heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo werd onder andere de erg handige functie WhatsApp Quick Reply toegevoegd, zodat je berichten sneller kunt beantwoorden. Tevens kan je kiezen uit meer achtergronden, kan je verschillende bestandsformaten nu versturen via WhatsApp. WhatsApp kwam ook met end-to-end encryptie en zal binnenkort komen met een eigen desktop-app, voicemail, groeps-uitnodigingen en videobellen.

Downloaden

De update die in de Google Play Store vanaf nu is te downloaden, is versie 2.16.57. Downloaden van WhatsApp uit de Google Play Store kan via onderstaande button. Lees ook ons handige overzicht met WhatsApp tips.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel