Opgepast: WhatsApp spam ‘waarschuwt’ voor voicemailbericht via mail [update]

Momenteel gaat een spam-bericht rond over een voicemailbericht wat iemand zogenaamd gemist heeft via WhatsApp. Het gaat hierbij om een misleidend bericht, die nu oprukt bij verschillende WhatsApp-gebruikers die via e-mail benaderd worden.

WhatsApp Spam

Een nieuw spam-bericht gaat momenteel rond bij verschillende WhatsApp-gebruikers, zo melden meerdere lezers van DroidApp. Het gaat om een e-mail die (bij ons op de redactie in ieder geval in de spam-box terecht is gekomen) aangeeft dat de gebruiker een voicemailbericht heeft van WhatsApp.

Via een link in het bericht moet de ontvanger direct het bericht af kunnen luisteren, zo luidt de tekst. Duidelijk is hier dat dit niet van WhatsApp afkomstig is en dat je helemaal geen gemist voicemailbericht hebt. WhatsApp werkt namelijk niet met voicemailberichten.

whatsapp call header

Mocht je een dergelijke mail krijgen, dan adviseren we je deze direct te verwijderen en niet te openen. Wanneer je op de link klikt kan je apparaat ongemerkt kwetsbaar worden voor virussen of krijgen ongewenste personen mogelijk toegang tot je bestanden.

> Interessant: WhatsApp: pas op voor deze 8 manieren van oplichting en bedrog

Update 20:30 uur:

DroidApp-lezer Robbert kreeg ook de e-mail met het zogenaamde bericht dat er een voicemailbericht klaarstond van WhatsApp. Onderstaande screenshots geven een voorbeeld van het bericht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel