WhatsApp 2.12.250 uitgebracht in Play Store: 5 nieuwe functies

WhatsApp heeft weer een nieuwe versie van de chat-app uitgebracht in de Google Play Store. WhatsApp 2.12.250 brengt een groot aantal vernieuwingen met zich mee, die we eerder al tegenkwamen in verschillende beta-versies van WhatsApp. Daarnaast vinden we vernieuwde emoticons terug in de nieuwe versie van WhatsApp. We zetten de nieuwe 5 functies voor je op een rij.

WhatsApp 2.12.250

WhatsApp heeft versie 2.12.250 uitgebracht in de Google Play Store. De nieuwe versie van de chat-app brengt een aantal verbeteringen en vernieuwingen met zich mee. De functies die we nu in de Play Store-versie van WhatsApp vinden, waren eerder al wel uitgebracht in de beta-versie, maar dus nog niet voor iedereen beschikbaar. We hebben alle nieuwe functies in WhatsApp 2.12.250 voor je op een rij gezet.

WhatsApp notificaties mute

Notificaties en mute

In de nieuwe versie van WhatsApp kan je voortaan aanpassen bij welk contact je welke notificatie wil ontvangen. Zo kan je per contact een andere ringtone selecteren maar kan je ook instellen of de telefoon moet trillen en welke kleur het LED-notificatielampje moet krijgen bij een nieuw bericht van diegene. Het is ook mogelijk om iemand te ‘dempen’ waarbij je niet gestoord zal worden bij nieuwe berichten.

Markeren ongelezen WhatsApp

Markeren als (on-)gelezen

In WhatsApp 2.12.250 vinden we de mogelijkheid om berichten te markeren als gelezen of ongelezen. Eerder ontdekte DroidApp deze functie al in de beta-versie van WhatsApp. Wanneer je een bericht als ongelezen markeert kan je jezelf eraan herinneren om nog te reageren op de ander. Markeren als gelezen is handig om dus de ander te laten weten dat je het hebt gelezen en je daarvoor niet heel de conversatie hoeft te openen.

emoji whatsapp

Nieuwe emoticons

Vernieuwde emoticons zijn eveneens te vinden in de nieuwe versie van WhatsApp. Het gaat hierbij om de emoticons met verschillende huidskleuren. Wanneer je bepaalde emoticons ingedrukt houdt, verschijnt er de mogelijkheid om de huidskleur van de emoji aan te passen. Ook deze functie dook eerder op in de beta-versie en is eindelijk beschikbaar in de Play Store-versie van WhatsApp. Ook de middelvinger is te vinden in WhatsApp 2.12.250!

WhatsApp contact

Delen van een contact

We schreven dit weekend al over de vernieuwde weergave bij het delen van een contact in WhatsApp. Deze vernieuwde weergave is nu ook doorgevoerd in de Play Store-versie van WhatsApp. In WhatsApp kan je voortaan als je van iemand een contact doorgestuurd krijgt, direct met diegene chatten zonder dat je diegene eerst moet opslaan in je telefoon.

data usage whatsapp belfunctie

Lager dataverbruik belfunctie

DroidApp ontdekte in een eerdere beta-versie al dat er een mogelijkheid was toegevoegd om het dataverbruik van de belfunctie te verminderen. Ook deze optie is terug te vinden in WhatsApp 2.12.250. Dankzij deze functie is het mogelijk om zonder opmerkelijk kwaliteitsverlies minder data te gebruiken als je belt via de belfunctie in WhatsApp.

WhatsApp Google Drive

En Google Drive?

Google Drive moeten we helaas missen in de nieuwste versie van WhatsApp. WhatsApp integreerde in eerdere beta-versies van WhatsApp de Google Drive-integratie. Dit hield in dat je berichtgeschiedenis en dergelijke als back-up in je Google-account werden opgeslagen. Echter lijkt het erop dat deze functie voorlopig alleen in de beta-versies van WhatsApp te vinden zal zijn. Vermoedelijk wil WhatsApp deze functie nog verder testen.

De nieuwe functies in WhatsApp direct gebruiken? Via onderstaande button kan je de nieuwste versie van WhatsApp, versie 2.12.250, direct downloaden uit de Play Store.

Bekijk ook:

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel