WhatsApp: anti-spam functie komt eraan

WhatsApp is bezig met de ontwikkeling van een anti-spam functie. Het moet voor gebruikers op deze manier mogelijk worden om bijvoorbeeld een onbekend telefoonnummer als spam te markeren en te blokkeren.

WhatsApp anti-spam

WhatsApp is bezig met een anti-spam functie voor de berichtendienst. Ilhan Pektas, iemand die dicht bij de ontwikkeling van WhatsApp staat, plaatste vandaag een screenshot waarbij te zien is dat WhatsApp-gebruikers iemand kunnen blokkeren. Daarbij kan je aangeven dat het gaat om spam.

whatsapp anti-spam

DroidApp heeft verder ontdekt dat in het vertalingsprogramma van WhatsApp ook termen zijn opgedoken over de anti-spam integratie in WhatsApp. De termen zijn we echter niet tegengekomen bij Android en ook de screenshot is afkomstig van de iOS-versie van WhatsApp. Mogelijk is dat daarom eerste Apple-gebruikers van WhatsApp de anti-spam integratie krijgen.

whatsapp anti-spam

In december kwamen de eerste berichten naar buiten over dat WhatsApp spam-accounts ging aanpakken. Toen bleef het vrij onduidelijk wat WhatsApp hiertegen wilde doen. Eerder blokkeerde WhatsApp al wel WhatsApp-apps van derden en daarbij ook voor 24 uur de gebruikers van dergelijke apps.

WhatsApp heeft de uitrol van nieuwe functies in een hogere versnelling gezet. DroidApp ontdekte vorige week dat Google Drive-integratie toegevoegd ging worden aan WhatsApp en gisterenavond startte WhatsApp de uitrol van de belfunctie voor iedereen.

via Smartdroid

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel