‘Nieuwe Nexus-smartphones alleen via Google Store te koop’

Google zou volgens de laatste berichten de Nexus 6P en de Nexus 5X alleen via de eigen Google Store gaan verkopen. In 2010 deed Google hetzelfde met de Nexus One. Hier werd echter na een half jaar weer van afgezien.

Verkoop Nexus-smartphones

De verkoop van de nieuwe Nexus-smartphones zal volgens nieuwe berichten mogelijk anders verlopen dan we bij eerdere smartphones gewend waren. Androidpolice meldt op basis van betrouwbare bronnen dat Google in de Verenigde Staten de Nexus 6P en de Nexus 5X alleen via haar eigen online winkel, de Google Store zou gaan verkopen. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid dan niet in de Amerikaanse winkels en niet bij andere webwinkels leverbaar worden.

Bekijk ook: Alles wat je moet weten over het Google-event op 29 september

Nexus One

In 2010 had Google hetzelfde idee met de Nexus One, die na een half jaar toch ook via andere kanalen verkocht ging worden. De reden hiervan was dat mensen voordat ze een toestel aanschaffen het toestel in de hand willen hebben. Vijf jaar later zou Google dit toch opnieuw willen proberen. Toegegeven, de tijden zijn veranderd en kopen we steeds meer online.

Google-store

Google Store

Google zou op deze manier haar eigen online winkel Google Store willen promoten en willen pushen. In de Google Store die eerder dit jaar gelanceerd werd, is ook het aanbod van smartwatches, de Chromecast en de tablet te vinden. Voor de Amerikanen zorgt de levering door de Google Store ervoor dat zij niet gebonden zijn aan een provider-toestel.

Nederland en België

Of de Nexus 6P en Nexus 5X ook in Nederland en België alleen via de Google Store verkocht zullen gaan worden, is nog even afwachten. Eerder doken de toestellen al wel op bij Amazon in India, maar dit hoeft niet te betekenen dat het toestel ook daar definitief verkocht zal gaan worden.

Gisteren schreven we over de Nexus 6, die inmiddels niet -meer- leverbaar is via verschillende kanalen.

via Androidpolice

Lees ook

Reageer op dit artikel