Alles wat je moet weten over het Google-event op 29 september [update]

Google gaat dinsdag 29 september flink uitpakken. Niet alleen de Nexus 6P en de Nexus 5X zullen aangekondigd worden, ook andere dingen zullen op deze dag bekend worden gemaakt. We zetten de verwachtingen van het Google-evenement voor je op een rij, want er is veel meer wat we te zien krijgen van Google.

Google-evenement

Komende dinsdag is een dag waar we al een aantal maanden naar uitkeken met z’n allen; de dag waarop we eindelijk de nieuwe Google Nexus-smartphones zullen gaan zien. Enkele dagen geleden kwamen de belangrijkste gegevens al naar buiten; namelijk de foto’s van de twee toestellen. Echter zal Google meer bekend gaan maken deze dag. DroidApp zet de verwachtingen voor 29 september op een rijtje. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan wordt dit bericht bijgewerkt.

Huawei Nexus 6P header

Huawei Nexus 6P

De opvolger van de huidige (Motorola) Nexus 6 zullen we op 29 september gaan zien. DroidApp ontdekte gisteren al dat de huidige Nexus 6 niet (meer) leverbaar was. Het gaat hier om de Huawei Nexus 6P die vorige week al opdook op foto’s. Het toestel zal over een 5,7 inch beeldscherm beschikken, een vingerafdrukscanner en een uitstekende bult aan de achterzijde van het toestel. Huawei heeft de Nexus 6P voorzien van een aluminium behuizing en zal in meerdere kleuren op de markt gaan komen. Aan de voorkant bevinden zich twee speakers en er is een USB-C poort. Het toestel wordt draaiende gehouden met een Snapdragon 810 processor, 3GB RAM-geheugen en is voorzien van een 3450 mAh accu. Van het weekend lekte de volledige Nexus 6P presentatie uit, waardoor we bijna alle specificaties weten van het toestel, waaronder het interne geheugen.

LG Nexus 5X header

LG Nexus 5X

LG mag voor de derde keer een Nexus-smartphone ontwikkelen van Google. De opvolger van de Nexus 5 zal de LG Nexus 5X worden, die ook in meerdere kleuren leverbaar zal zijn. Dit toestel heeft naar verwachting een 5,2 inch display en ook de cirkelvormige vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel. De Nexus 5X zal het ‘kleinere’ broertje zijn van de Nexus 6P en daardoor ook lager geprijsd worden. De geruchten spreken over een Snapdragon 808 hexa-core processor, die we eerder al tegenkwamen bij de LG G4. Volgens eerdere geruchten zouden de twee Nexus-smartphones vanaf 13 oktober al te pre-orderen zijn. Maar hier hopen we natuurlijk 29 september meer over te horen.

Google Chromecast 2e generatie

Chromecast (2e generatie)

De Google Chromecast, de hdmi-stick van Google, gaat al weer een tijdje mee. Tijd dus voor vernieuwing moet Google gedacht hebben. Tijdens het evenement komende dinsdag zal Google de tweede generatie van de Google Chromecast aan gaan kondigen, zo doken eerder de berichten op. De vormgeving van de multimedia-stick zal wel anders zijn dan we gewend zijn, want het doet meer denken aan een kleinere kerstbal. De WiFi-connectiviteit moet in het nieuwere model verbeterd zijn en er zou Chromecast Audio ondersteuning zijn om zo op meerdere apparaten in huis muziek af te spelen, ook wel bekend als multi-room.

Recente geruchten spreken van twee verschillende varianten van de Chromecast. Een daarvan zou voorzien zijn van een audio-uitgang. De nieuwe Chromecast zou zelfs binnen twee dagen na aankondiging al verkrijgbaar moeten zijn. Of dit inderdaad het geval is, horen we komende dinsdag. De verwachting is ook dat Google de Chromecast-app verder uit zal breiden. Hierbij kan gedacht worden aan beschikbare Chromecast-apps die gebruikt kunnen worden, en wat er momenteel gecast wordt.

Android Marshmallow header

Android 6.0 Marshmallow

Alles over de nieuwste Android-versie hopen we ook deze dag te horen. In mei kondigde Google Android M aan, maar pas sinds enkele weken weten we dat de ‘M’ voor Marshmallow staat. We verwachten dat Google meer details gaat geven over de uitrol van Android 6.0 Marshmallow naar de smartphones van de verschillende merken. Google zal ook dieper in gaan op de mogelijkheden en nieuwe functies die mogelijk worden gemaakt met Android 6.0 Marshmallow; zoals de vingerafdrukscanner, USB-C, sneller opladen, de permissies in Android en nog vele andere.

alphabet-header

Alphabet

Ongetwijfeld zal Sundar Pichai meer uitleg geven over Alphabet. Alphabet is nu het moederbedrijf van Google. In augustus werd bekend dat Google gesplitst werd in meerdere onderdelen onder de naam Alphabet. De focus kan hierdoor meer naar een eigen groep producten en diensten getrokken worden. We verwachten dat Pichai ons meer zal gaan vertellen over de bedrijfsstructuur.

Google logo header

En deze diensten dan?

Google is veel meer dan alleen Android en Alphabet. Ook andere diensten als Google Maps, Gmail en YouTube wapperen allemaal mee onder de vlag van Google. Het is niet bekend of Google meer over deze diensten bekend zal gaan maken, maar we zien dit wel als mogelijk.

YouTube Red

YouTube zou haar eigen muziekdienst ‘YouTube Music Key‘ vervangen door YouTube Red. Music Key bevindt zich momenteel nog in Beta, waardoor het nog afwachten is of Red ernaast beschikbaar komt, of dat Music Key vervangen gaat worden. Het zou mogelijk moeten worden om op je smartphone of tablet muziek af te spelen op de achtergrond, dus ook met het scherm uit. YouTube Red zou daarnaast mogelijk tegen betaling de mogelijkheid bieden om advertenties en reclame te verbergen. Het is niet zeker of we hierover meer gaan horen op 29 september, die kans werd de afgelopen dagen kleiner. De datum 22 oktober is ook voorbijgekomen als datum waarop YouTube deze plannen bekend zou gaan maken.

Offline Google Maps

Google Maps offline

Google maakte tijdens Google I/O in mei dit jaar, bekend dat Google Maps volledig offline beschikbaar zal komen. Een datum hiervoor werd helaas niet bekend gemaakt. Nog steeds is het met Google Maps alleen mogelijk om bepaalde gebieden offline op te slaan, maar navigeren zonder internetverbinding is iets wat niet mogelijk is met Google Maps. Aangezien eerder dit jaar de mogelijkheid om offline gebruik te maken van Google Maps, hopen we stiekem dinsdag hierover wel meer te horen.

google-now-on-tap

Google Now on Tap

Eveneens tijdens Google I/O werd bekend gemaakt dat Google Now verder werd uitgebreid. Met de functie Now on Tap moet het mogelijk zijn om vanuit een willekeurige app bepaalde informatie op te vragen. Hierbij kan gedacht worden aan aanvullende informatie over een restaurant die aanbevolen wordt door je chat-partner vanuit de app Hangouts. Ook vanuit Spotify kan de vraag gesteld worden wat de echte naam van ‘Skrillex’ is. Google Now on Tap zagen we wel al in de preview-versie van Android Marshmallow, maar we hopen meer informatie te krijgen over de komst van Now on Tap naar eerdere Android-versies.

Google Hangouts 5.0

Google Hangouts 5.0 zou ook er aan zitten te komen. Onlangs werd de sterk verbeterde versie Hangouts 4.0 al uitgebracht, maar volgens bronnen dicht bij Google kunnen we binnenkort een update verwachten. Het is nog niet zeker of we versie 5.0 ook tijdens het Google event op 29 september gaan zien, het zou ook later kunnen. De update moet er voor zorgen dat de applicatie veel beter werkt en definitief korte metten maakt met lags en vertraagde berichten.

DroidApp zal je uiteraard op de hoogte houden van alle gebeurtenissen rondom Google, Android en 29 september. Mocht je onderweg nog sneller op de hoogte willen zijn, download dan de DroidApp App, zodat je niks hoeft te missen!

Update 1: Inmiddels is er nog meer bekend geworden. Google Play Music zal uitgebreid worden met een familie-pakket. Alles daarover vind je hier. Ook zou Google in in ieder geval voor de Verenigde Staten de plannen hebben om de Nexus-smartphones alleen via de Google Store te verkopen.

Update 2: Van de LG Nexus 5X zijn inmiddels ook de specificaties uitgelekt. Een document geeft een mooi overzicht van de functies die we zullen tegenkomen op de Nexus 5X. We hebben de Nexus 5X specificaties hier voor je opgesomd. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen voor de Pixel C tablet van Google.

Zie ook: Volg hier live het Google-event van 29 september (+ livestream)

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel