Google Now on Tap aangekondigd: snel antwoord op je vragen

Met Google Now on Tap wordt het mogelijk om snel antwoord te krijgen op al je vragen. Now on Tap zorgt er voor dat je direct vanuit een app informatie kunt zoeken.

Now on Tap

In een demonstratie van Now on Tap op Google I/O 2015 werd getoond hoe je vanuit een applicatie direct een vraag kunt stellen via “Ok, Google”. Als voorbeeld werd vanuit de Spotify app gevraagd via een spraakcommando wat de echte naam van Skrillex is.

Maar ook door de home-knop lang in te drukken kan de Now on Tap functionaliteit worden aangeroepen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor een film relevante informatie op te vragen zoals de cast of reviews. Now on Tap werkt ook in bijvoorbeeld Hangouts, Now on Tap zal relevante informatie zoeken bij wat je gesprekspartner voorstelt. Hierbij kun je denken aan een restaurant, Now on Tap geeft je relevante informatie zoals bijvoorbeeld reviews van het restaurant.Google Now on TapTenslotte kun je ook meteen herinneringen toevoegen aan je agenda. Google Now on Tap zal te vinden zijn in Android M, of deze functie ook naar eerdere versies van Android komt is nog niet bekend.

Lees ook

Reageer op dit artikel