Google I/O 2015: dit kun je verwachten

Met nog een aantal dagen te gaan tot het Google I/O evenement hebben wij een overzicht gemaakt met alles wat je wilt weten over Google I/O 2015.

Google I/O 2015

Google I/O is een tweedaagse conferentie in San Francisco, Californië, die zich richt op software ontwikkelaars. Met uiteenlopende sessies over Android, Chrome OS en de browser Chrome. Een aantal van deze sessies zijn ook interessant voor de gebruikers van de platformen. Deze presentaties worden doorgaans ook live gestreamd.

Keynote

Op 28 mei wordt om 18:30 uur Nederlandse tijd de conferentie afgetrapt met een Keynote. In deze Keynote zal Sunder Pichai, Senior Vice-President of Products spreken. In deze ruim twee uur durende presentatie zullen we mogelijk meer te weten komen over Android M. Ook zal er gesproken worden over het scheiden van Google+ in drie aparte diensten.Sundar Pichai op Google I/O 2014Het blijft nog speculatie maar mogelijk krijgen we ook Android Pay, het betaalplatform van Google te zien, een nieuwe versie van Chrome OS voor Chromebooks. Mogelijk krijgen we ook meer nieuwe informatie over Android TV en Android Auto. Google is erg geheimzinnig als het gaat om de inhoud van haar Keynote, op 28 mei zullen we er achter gaan komen wat Google voor jou in petto heeft dit jaar!

Geruchten en onderwerpen

Naast alle geruchten over Android M, zijn er ook tal van sessies die in gaan op het Material Design, het is echter niet te verwachten dat Android M een grote redesign krijgt. Tijdens Google I/O 2015 kunnen we mogelijk ook nieuwe wearables te zien krijgen. Wellicht dat Google ook bekend maakt dat het ondersteuning gaat bieden voor Apple iOS, waarmee Android Wear de concurrentie aan kan gaan met de Apple Watch.

Google zou achter de schermen werken aan een Android versie onder de naam “Brillo”. Brillo zou gemaakt worden als besturingssysteem voor het “Internet of things”, voorbeelden van apparaten die onder deze titel vallen zijn onder andere de Nest-thermostaat of een met het internet verbonden koelkast. Deze aangepaste versie van Android zou een bijzonder laag geheugengebruik moeten hebben.

Er gaan geruchten over een nieuwe Nexus smartphone, of we deze ook echt zullen zien tijdens deze conferentie is de vraag. De Nexus 6 werd een aantal maanden na Google I/O 2014 aangekondigd.

Interessante presentaties

Ook voor de app-ontwikkelaars zijn er een aantal interessante sessies te volgen via het internet. Een aantal sessies zijn nachtwerk voor ons in Nederland, deze sessies zijn gelukkig ook na afloop terug te kijken.

28 Mei

22:00 – What’s new in Android – Demonstratie van alle nieuwe developer features die te vinden zijn in het Android platform.
22:00 – Google Cloud Messaging 3.0 – Alles over Google Cloud Messaging 3.0, waarbij mobile messaging en het versturen van notificaties centraal staan.

23:00 – What’s New in Android Development Tools – Interessante sessie waarin dieper wordt ingegaan op de Android ontwikkel tools met tips en trucs hoe je het meeste uit deze nieuwe features haalt. (Gaat dieper in op de sessie van 22:00).

29 Mei

0:00 – The next generation mobile web – De toekomst van het internet op mobiele devices over oa. notificaties via het web.

1:00 – Material Now – Interessante sessie voor ontwerpers over de stand van zaken met betrekking tot het Material Design en wat de toekomst nog gaat brengen.

18:00 – A little badass. Beautiful. Tech and human. Work and love. ATAP. – Interessante sessie waarin we mogelijk meer te weten komen over Project Ara en nieuwe wearables! Deze presentatie duurt tot ongeveer 19:15 uur.

19:00- Project Tango: Mobile 3D tracking and perception – In deze sessie doet Google meer uit de doeken over het Project Tango platform. Project Tango stelt ontwikkelaars instaat nieuwe gebruikers ervaringen te creëren door middel van 3D tracking en waarneming. Je kunt hierbij denken aan 3D games, navigeren door ruimtes en het vastleggen van je omgeving.

22:00 – Developers connecting the world through Google Play – Sessie waarin we een update gaan krijgen waar de Google Play store nu staat en in de toekomst gaat bieden. Een voorbeeld is de nieuwe sectie: apps voor gezinnen in de Play Store.

23:00 – Android Wear: Your app and the always-on screen – Een nieuwe functie in het Android Wear platform is “always-on”. Deze sessie leert ontwikkelaars de details over deze nieuwe feature en hoe zij deze functionaliteit het beste kunnen benutten.

Livestreams en meer informatie

Al deze livestreams zijn te volgen via de Google I/O 2015 website, daar is ook meer informatie te vinden over deze tweedaagse conferentie. Ook is er voor Google I/O 2015 een speciale applicatie gemaakt waarin de conferentie te volgen is. De Google I/O 2015 app kun je downloaden via onderstaande button. DroidApp zal je natuurlijk ook tijdens deze twee dagen op de hoogte houden van alle interessante ontwikkelingen rondom het Android platform!

Google I/O 2019
Google I/O 2019
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel