‘Google gaat nieuwe fotodienst onthullen’

Google zal naar verwachting eind mei, tijdens Google I/O een nieuwe fotodienst aan gaan kondigen. Het huidige Google+ Foto’s heeft niet het gewenste resultaat behaald en wil Google het dus over een andere boeg gooien.

Fotodienst Google

Google+ Photos is een dienst die het eerdere programma Google Picasa moest gaan vervangen. Google+ Foto’s, zoals de dienst in Nederland heet maakt deel uit van Google+ maar lijkt niet aan de verwachtingen te voldoen.

Volgens de laatste berichten werkt Google aan een nieuwe stand-alone fotodienst. De nieuwe fotodienst van Google zou volledig gescheiden zijn van Google+. De fotodienst wordt volgens bronnen tijdens Google I/O volgende week aangekondigd. De functies die we nu kennen uit Google+ Foto’s zoals “Auto Awesome” zal volgens de berichtgeving wel aanwezig zijn in de nieuwe fotodienst.

wiko-ridge-4g-camera-ui

Google zou de nieuwe fotodienst ook voorzien van de mogelijkheid om beelden snel te kunnen delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Google wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten. De bronnen van Bloomberg zouden mensen zijn die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe fotodienst van Google.

Volgende week, wanneer Google I/O plaatsvindt, zullen we wellicht meer te weten komen over de fotodienst van Google. Ook zijn er aanwijzingen gevonden dat Android M (de opvolger van Android Lollipop) aangekondigd zou gaan worden tijdens de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars.

Lees ook

Reageer op dit artikel