‘Google Foto’s wordt losgekoppeld van Google+’

De foto-applicatie Google Foto’s gaat volgens verschillende bronnen losgekoppeld worden van het sociale netwerk Google+. De app Google Foto’s zal voortgezet worden als een op zichzelf staande dienst waar de foto’s en video’s bekeken kunnen worden

Google zal de applicatie Google Foto’s loskoppelen van het sociale netwerk Google+. Bronnen melden aan Bloomberg dat de fotodienst Google Foto’s (voorheen Google Picasa) de applicatie als losse app wil gaan voortzetten, buiten Google+ om. Door de automatische back-up functionaliteit van Google Foto’s is de applicatie een veelgebruikte dienst voor het opslaan van foto’s.

Google+, het sociale netwerk van Google, wordt steeds meer een ondergeschoven kindje. Het netwerk krijgt niet meer de aandacht zo lijkt het. In april van dit jaar stapte de topman van Google+ op, waarna de ontwikkeling van Google+ op een laag pitje kwam te staan. Het is niet bekend wat Google met het sociale netwerk van plan is.

Het is mogelijk dat Google met de splitsing van Google Foto’s de strijd wil aangaan met diensten als Flickr, Instagram en andere fotodiensten. Daarnaast kan het ook zijn dat Google zich meer op de (amateur-)fotografen wil richten door bijvoorbeeld bewerkings-mogelijkheden aan te gaan bieden in de applicatie. Wanneer er meer bekend is over de applicatie Google Foto’s lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel