Google Photos: backup-tool beschikbaar voor PC en Mac

Google heeft een aparte desktop-tool uitgebracht om nog beter gebruik te maken van Google Photos. Vorige week werd de compleet vernieuwde app Google Foto’s al onthuld en wordt nu nog verder uitgebreid. Dit moet je allemaal weten rondom de software van Google Photos.

Google Photos

Afgelopen donderdag, tijdens Google I/O, heeft Google haar nieuwe fotodienst en foto-app aangekondigd: Google Photos. Deze dienst werd losgekoppeld van Google+ en moet het voor gebruikers mogelijk maken om alles uit hun foto’s te halen. Je kan je foto’s vanaf verschillende apparaten opslaan in ‘de cloud’ zodat je nooit je foto’s hoeft te missen.

Google Photos

Het speciale back-up programma om je foto’s mee op te slaan is nu ook beschikbaar voor de desktop en laptop. Het programma van Google Photos biedt ondersteuning voor zowel Windows als Mac. Je stelt vervolgens je Google-account in waarna je de foto’s kunt uploaden, uit de gekozen mappen.

Google Photos web

Voor het opslaan van je foto’s kan je kiezen uit twee manieren voor het uploaden. Wanneer je de grootte van de foto-uploads instelt op origineel formaat gaat dit van je opslagruimte af op de Google Drive. Kies je ervoor om ze in ‘hoge kwaliteit’ te uploaden worden ze licht gecomprimeerd met een maximale resolutie van 16 megapixels. Video’s worden gecomprimeerd naar 1080p resolutie. Als je kiest voor de laatste upload-instelling dan heb je onbeperkte opslagruimte.

De online opgeslagen foto’s kan je vervolgens op elk apparaat bekijken. Daarbij is het ook mogelijk om de foto’s online in de webbrowser te bekijken. Je kan ze daar vanuit direct delen met social media of kleine bewerkingen toepassen. Lees hier alles over de nieuwe Google Photos app.

De software voor de PC en Mac kan je via de website van Google Photos downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel