Google Photos: nieuwe fotodienst officieel aangekondigd

Google heeft vanavond tijdens Google I/O 2015 officieel de nieuwe fotodienst aangekondigd. De fotodienst Google Photos is losgekoppeld van Google+ en dook vorige week al op in het geruchtencircuit.
Google Photos

Google Photos

Nadat het al weken, zij het niet maanden, rondging in het geruchtencircuit, is vanavond officieel Google Photos aangekondigd tijdens Google I/O. Google Photos is de nieuwe fotodienst van Google welke losgekoppeld zal zijn van Google+. Google Photos helpt je met het organiseren van foto’s en herkent collecties.

Google Photos

Foto’s kan je direct in de applicatie bewerken. Daarnaast kan je een collage aanmaken en fotoalbums samenstellen. Dit kan allemaal via de functie Assistant. Ook kan je daar een film met soundtracks samenstellen van bijvoorbeeld je laatste vakantie. De website van Google Photos is momenteel in ontwikkeling, waardoor ook de webversie van Google Photos onder handen genomen zal worden.


De fotodienst zal onbeperkte opslagruimte aanbieden. Voorheen maakte de fotodienst van Google gebruik van de opslagruimte van diensten als Drive, Gmail en andere Google-diensten. Foto’s zullen opgeslagen worden in een resolutie van maximaal 16 megapixel. De video’s zullen opgeslagen worden in een maximale kwaliteit van 1080p. Met de vernieuwde applicatie krijg je nog meer controle over je foto’s.

Google Photos

Google Photos zal voorzien zijn van een handige functie waarmee je snel foto’s kunt delen via verschillende netwerken zoals Twitter, Facebook en WhatsApp. Je kan hele albums delen of gewoon een losse foto. De ander hoeft hiervoor geen aparte app te hebben of in te loggen. Wel kan de ander direct de foto in hoge kwaliteit opslaan in de eigen bibliotheek.

Vorige week schreven we uitgebreid over de nieuwe app van Google Photos. Deze berichten lijken overeen te komen met de aankondiging van Google Photos. Google Photos is vanaf later vandaag beschikbaar voor Android, iOS en het web.

Update 21:53: De app voor Google Photos is zojuist verschenen in de Google Play Store, download hem via onderstaande button.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel