Google Photos: screenshots tonen nieuwe foto-app

Vorige week werd bekend dat Google Photos, wat nu onderdeel is van Google+, wil voortzetten als een stand-alone app. Met deze nieuwe weg die Google in wil slaan, hoort ook een vernieuwde app. De nieuwe foto-app van Google is nu opgedoken in een reeks screenshots.

Google Photos

Google Photos

Google behaalde met Google Foto’s, het foto-gedeelte van Google+, niet het gewenste resultaat. Dit is voor Google reden om het over een andere boeg te gooien en Google Photos als ‘nieuw product’ uit te brengen. Nieuwe screenshots doen de vormgeving van Google Photos uit de doeken.

Google Photos

De collega’s van AndroidPolice hebben de applicatie al in handen gekregen en weten veel te melden over de applicatie. Bij het opstarten van de applicatie wordt de gebruiker verwelkomd met een animatie. Hierin wordt uitgelegd wat allemaal met de applicatie gedaan kan worden.

Google Photos

Vervolgens komen we weer de back-up functie tegen, die we kennen zoals we die nu kennen. Met Google+ Foto’s kan je ook je foto’s direct uploaden en opslaan in je eigen Google-account. Voor het maken van een back-up kan je nog kiezen of dit in de originele resolutie wilt opslaan of dat je voor hoge kwaliteit kiest, waarbij je onbeperkte opslag toegewezen krijgt.

Google Photos

Google Photos laat je binnen de app foto’s zien gerangschikt op dag. Daarbij kan je ook specifiek zoeken op naam, dier, voorwerp of persoon. De interface in de nieuwe Google Photos app is ook vernieuwd want je kan nu gebruik maken van diverse handige bewegingen. Je kan de weergave aanpassen door bijvoorbeeld te knijpen of door een bepaalde manier van vegen toe te passen.

Google Photos

De AutoAwesome-functie die we kennen uit de huidige foto-ap van Google zal ook te vinden zijn in de nieuwe app. Je kan hiermee ook automatisch verhalen/fotoalbums samen laten stellen door de app. Maar met de nieuwe app zal je meer aan de samenstelling van het album kunnen personaliseren. Tevens kan je collages aanmaken met een selectie van minimaal 2 en maximaal 9 foto’s.

Google Photos

In Google Photo’s zal verder een functie aanwezig zijn om je foto’s te bewerken. Je kan de belichting, kleuren, vignettering en dergelijke aanpassen bij je foto.

Google Photos

Google Photos is al langer in het nieuws. Keer op keer doken er berichten op dat de applicatie losgekoppeld zou gaan worden van Google+. De tijd dat dat echt nu gaat gebeuren dringt, en zeer waarschijnlijk zal tijdens Google I/O de nieuwe foto-app aangekondigd worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel