‘Android M laat gebruikers permissies per app instellen’

In Android 4.3 Jelly Bean was het mogelijk om per app de permissies in te stellen. Deze functionaliteit verdween in Android 4.4 KitKat, maar keert mogelijk terug in Android M. Dit is hoe App Ops er in Android M uit zou kunnen zien.

Permissies per app

Met nog een aantal uren te gaan voor dat Google I/O van start gaat draait de geruchten machine overuren. AndroidPolice geeft aan dat dit gerucht in de toekomst zeker waarheid kan worden. De exacte details zijn echter nog niet geheel bekend. Eerder liet Google al weten dat het gebruikers meer controle wil geven over hun privacy.

Bij het installeren van een applicatie uit de Google Play Store krijg je regelmatig de vraag of je de permissies van die app wilt toestaan. Je kunt echter niet kiezen dat je een bepaalde permissie niet wilt toekennen aan een app. Met Android M moet daar verandering in komen. Gebruikers krijgen mogelijk bij het starten van een app de vraag of ze bepaalde permissies willen toekennen. Ook kan waarschijnlijk via het instellingen scherm de permissies per app aangepast worden.android-m-app-opsAndroidPolice maakte op basis van verkregen informatie de bovenstaande mockups. Het is goed mogelijk dat deze weergave nog wijzigt. Voor ontwikkelaars van applicaties zou de komst van deze functionaliteit slecht nieuws kunnen betekenen. Zij zullen dan hard aan de slag moeten om hun applicaties zo aan te passen dat deze ook werken zonder permissies.

Lees ook

Reageer op dit artikel