‘Android geeft gebruikers verbeterde privacy-controle’

Google zou van plan zijn om gebruikers meer controle te geven over hun privacy in Android. Google zou hiermee het voorbeeld volgen van concurrent Apple, waar gebruikers meer te zeggen hebben over hun privacy en wat applicaties ervan mogen ‘gebruiken’.

Android en privacy

Op het gebied van de controle op je eigen privacy heeft Android nog wel een reeks verbeterpunten. Wanneer je een app installeert die toegang wil tot je locatie dan moet je dat maar accepteren, of de app niet installeren. Nieuwe berichten duiden erop dat Google dit wil veranderen. Gebruikers moeten per applicatie aan kunnen geven of die app toegang mag hebben tot bijvoorbeeld je foto’s, je locatie of je contacten.

App Ops

Naar verwachting zal Google de verbeterde privacy-controle eind deze maand tijdens Google I/O aankondigen. Wellicht dat dit samenhangt met de lancering van de nieuwe versie van Android; Android M, maar dit staat niet vast. Permissies instellen is voor gebruikers standaard niet mogelijk in Android. Wel hebben we op DroidApp de app App Ops besproken waarmee je meer controle hebt op je privacy.

De berichten over dat Google de persoonlijke gegevens van haar Android-gebruikers voor app-ontwikkelaars meer wil beschermen, komen van de bron Bloomberg. Zij hebben deze informatie uit volgens hen betrouwbare bron, die dicht bij de ontwikkeling van Android staan. Volgens de laatste cijfers heeft Android een aandeel van 81 procent wereldwijd in de smartphone-markt, terwijl Apple iOS 15 procent aandeel telde over 2014. Wanneer Google meer bekend maakt over de verbetering van de controle op de privacy, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel