Android M: ‘hernieuwde focus op accu en RAM-beheer’

Google zal naar verwachting dit jaar al weer de nieuwe versie uitbrengen van Android M. Het gaat daarbij om een developer-preview. In Android M zal Google de focus leggen op het uithoudingsvermogen en op het RAM-beheer.

Android M

Google I/O staat op het punt van beginnen. We hebben gisteren al geschreven over wat we allemaal kunnen verwachten tijdens Google I/O en ook Android M staat hiertussen. Volgens nieuwe berichten zou Android M in het teken staan van een hernieuwde focus op het gebruik van het RAM-geheugen en de accu.

LG G4 accu

Google zou de prestaties van de batterij willen verbeteren door slimmer om te gaan met het controleren van je locatie. Tevens moet de smartphone als het scherm uitgeschakeld is, minder van het RAM-geheugen gaan vragen. Het is goed mogelijk dat Google deze hernieuwde focus door zal gaan voeren in Google Play Services.

Volgens AndroidPolice is het betrouwbaarheidsniveau van dit gerucht 7 op een schaal van 1 tot 10. De informatie is afkomstig van bronnen die in het verleden het bij het juiste eind hadden. Net als vorig jaar met Android Lollipop zal ook Android M eerst uitgebracht worden voor developers, dat zal naar verwachting dit jaar al gebeuren. De definitieve versie van Android M zou al in augustus gepland staan.
Een definitieve naam voor Android M is nog niet bekend, maar de laatste berichten spreken over Android Macadamia Nut Cookie, iets wat ons onwaarschijnlijk lijkt. Ons geld zetten we nog steeds in op Android Muffin.

Vanmorgen schreven we al dat Google waarschijnlijk met twee Nexus-smartphones zal gaan komen en geen Nexus-tablet zal gaan lanceren dit jaar. We horen waarschijnlijk meer over dit alles tijdens Google I/O.

Lees ook

Reageer op dit artikel