WiFi Better Battery: batterijverbruik verminderen met truc

Wanneer je veel gebruikt maakt van draadloze netwerken zul je vast gemerkt hebben dat WiFi gebruik invloed heeft op je accu. WiFi Better Battery maakt gebruik van een simpel trucje om ook tijdens normaal gebruik batterij te besparen.

Wanneer je gebruik maakt van locatie bepaling door middel van draadloze netwerken dan kan dat in een modus die bijzonder weinig accu verbruikt. Deze modus gebruikt Google ook voor haar “Always on” functionaliteit. In feite doet de app WiFi Better Battery hetzelfde, controleren of je in de buurt bent van jouw eigen netwerk. Daarnaast schakelt de applicatie ook deze speciale modus in wanneer je je smartphone niet gebruikt. Moet je even iets opzoeken? Geen probleem, WiFi Better Battery schakelt dan de normale WiFi modus in.wbb-mgr

Daarnaast biedt deze app ook nog een extra beveiliging op het gebied van draadloze netwerken. Standaard controleert en verbindt Android meteen wanneer hij een bekend netwerk (SSID) ziet. WiFi Better Battery biedt daarvoor een extra beveiliging door ook het MAC adres van het netwerk te controleren voordat er een verbinding wordt gemaakt. Op die manier ben je in ieder geval beschermd tegen SSID spoofing.

wbb-settings

WiFi Better Battery is gratis te downloaden in de Google Play Store en is geschikt voor Android versie 4.3 en hoger.

WiFi Better Battery
WiFi Better Battery
Ontwikkelaar: MND Apps
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel