Tip: locatiegeschiedenis in Google Maps uitschakelen

In de afgelopen week werd een nieuwe functie toegevoegd aan Google Maps: Mijn Tijdlijn. De functie waarmee je je locatiegeschiedenis in een eigen tijdlijn kan terugvinden, zie je precies wanneer je waar bent geweest.

Locatiegeschiedenis Google Maps

Dat Google veel van je weet, is al langer bekend. Vorige week integreerde Google in Google Maps de functie ‘Mijn Tijdlijn‘. Met deze functie krijg je gedetailleerd inzicht in de locaties en plaatsen die je de afgelopen dagen, maanden en jaren hebt bezocht. Was het het bezoek aan een museum, of zat je stiekem tijdens de lesuren op het terras?

Sommige dingen wil je gewoon liever voor jezelf houden. Google geeft gebruikers met de timeline-functie in Google Maps inzicht in de plaatsen die je hebt bezocht, maar misschien heb je hier wel helemaal geen behoefte aan. Wij leggen je uit hoe je voorkomt dat Google je locatie bijhoudt en opslaat.

  • Open Google Maps op je smartphone of tablet.
  • Selecteer in het menu de functie ‘Mijn Tijdlijn’.
  • Druk op de drie puntjes waarbij er een menu wordt geopend, selecteer hier de optie ‘Locatie-instellingen beheren’.
  • Kies vervolgens de optie ‘Google locatie-instellingen’. Hier krijg je inzicht in de apparaten die de locaties bijhouden.
  • Sleep of druk op het palletje naar ‘Off’ om de locatiegeschiedenis uit te schakelen.

Houd er wel rekening mee dat de locatiegeschiedenis ook gebruikt wordt voor andere Google-diensten en Google-apps. Een voorbeeld hiervan is Google Now. Om ook in het verleden opgeslagen locaties te wissen, kan je kiezen voor ‘locatiegeschiedenis verwijderen’.

Lees ook

Reageer op dit artikel