Exclusief: Google Maps laat je nu locaties delen vanuit de browser

Google Maps is in Nederland begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie. Gisteren verscheen al Google Maps 9.11 en daar hoort een nieuwe functie bij: naar apparaat verzenden. Wij leggen uit wat precies mogelijk is met deze handige nieuwe functie.

Google Maps: Naar apparaat verzenden

Google is in Nederland begonnen met de uitrol van de functie ‘Naar apparaat verzenden’. Hierbij is het mogelijk om een locatie in Google Maps vanuit de browser te delen naar een ander apparaat zoals een smartphone. De functie duikt op als je gebruik maakt van de nieuwste versie van Google Maps. DroidApp heeft geverifieerd dat dit het geval is vanaf Google Maps 9.11, die gisteren uit werd gebracht.

Google Maps apparaat verzenden

Bij het kiezen van de optie ‘Naar apparaat verzenden’, krijg je een overzicht te zien met de apparaten waar het naar toe gezonden kan worden. Vervolgens verschijnt er een melding op de smartphone waarna er direct naar de desbetreffende plaats genavigeerd kan worden. Ook kan de locatie bekeken worden in de app van Google Maps, samen met de routebeschrijving.

Google Maps apparaat verzenden

Zoals gezegd zal de nieuwe functie beschikbaar zijn in de browser, als je de nieuwste versie van Google Maps hebt.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel