Google Maps: realtime informatie openbaar vervoer toegevoegd

Google Maps heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de app. In de applicatie kan je vanaf nu gebruik maken van realtime-informatie over het openbaar vervoer. Je kon al langere tijd gebruik maken van Google Maps om je reis te plannen, maar deze functionaliteit is nu verder uitgebreid.

Realtime openbaar vervoer

In Google Maps kan je vanaf nu nog nauwkeuriger je reis plannen met het openbaar vervoer. Vanaf nu vind je in de app realtime informatie over de vertragingen, vertrektijden en dergelijke informatie van het OV. Niet alleen vertragingen worden meegenomen in de actuele informatie, ook wanneer je trein uit is gevallen zal Google Maps het reisadvies hierop aanpassen.

Google Maps realtime OV

Google laat weten dat de dienst vanaf vandaag naar Nederland wordt uitgerold. Nederland is het eerste land die de actuele reisinformatie realtime in de Android-app krijgt. Naast de informatie in de Android-app zal ook de website van Google Maps de reisinformatie actueel weer gaan geven. De informatie in Google Maps moet andere ov-apps zoals 9292, OV-info en Rijden de Treinen overbodig maken.

Om de nieuwe realtime informatie voor het openbaar vervoer in Google Maps te krijgen, is geen update nodig. Middels een update aan de kant van de server kan vanaf nu in principe iedereen gebruik maken van de nieuwe handige functie in Google Maps.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel