Onmisbare apps voor in het openbaar vervoer

In de Play Store van Android staan honderdduizenden applicaties. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Toch zijn er een aantal applicaties die je het dagelijks leven toch een stuk gemakkelijker kunnen maken. En de 9292-app en de NS-app kennen we allemaal natuurlijk, maar de applicaties in dit bericht, kunnen meer!

Rijden de treinen

Rijden de Treinen

Rijden de Treinen is een applicatie die net als de NS, actuele vertragingen en verstoringen op het spoor weergeeft. Niet veel bijzonders zal je denken. Maar toch biedt deze applicatie iets wat de NS applicatie niet heeft. Je ziet bij het drukken op een trein, welke trein wordt ingezet. En daar kan je je voordeel mee doen. Als je ziet dat een 6-bakken trein ingezet kan je wellicht een andere plaats kiezen op het perron.

Op het perron staan blauwe bordjes langs het spoor met een getal hierin. Als op een bordje bijvoorbeeld een 4 staat, vertelt dat de machinist, dat hij moet stoppen op die plek als hij rijdt in een trein van totaal vier treinstellen. Op deze manier kan je inschatten waar de trein stop, zodat als je voor- of achterin in wilt stappen, niet te ver op het perron staat.
Aanrader voor degene die regelmatig (vooral op drukke momenten zoals in de spits) met de trein reizen.

Download Rijden de Treinen.

OV Info Beta

OV Info Beta

OV Info Beta is dè applicatie voor als je met het openbaar vervoer reist. De applicatie geeft inzicht in de actuele vertrek- en aankomsttijden van de bus.Wanneer een bus te vroeg of te laat is, geeft deze applicatie dat weer.

Sinds kort geeft deze applicatie ook dit weer voor de treinen. Net als in Rijden de Treinen geeft deze applicatie aan welk materieel ingezet wordt. Echter laat OV Info Beta geen illustratie zien van het materieel, maar zet dit neer als tekst.
Bij de bus kan je bijvoorbeeld ook zien waar de bus op dat moment zich bevindt en of het dus eventueel te vroeg aankomt bij jouw halte. Als dat het geval is, kan het slim zijn om net wat eerder van huis te vertrekken.
Onmisbare applicatie voor als je soms, of juist vaak met de bus reist.

Download OV Info Beta.

Foto: StePic

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel