Moovit 4.0: OV-app ontvangt grote update vol nieuwe functies

Moovit, een applicatie voor in het openbaar vervoer, heeft een grote update gekregen. Met de nieuwe versie Moovit 4.0 moet reizen met de bus, trein, tram of metro nog prettiger en gemakkelijker worden.

Moovit 4.0

De OV-app Moovit is voorzien van een update. De nieuwe versie van Moovit is voorzien van een compleet vernieuwde vormgeving en diverse nieuwe functies. Het vernieuwde design van de app Moovit bevat tevens een nieuwe zoekfunctie waarmee je zowel op lijn als op plaats kunt zoeken. Door het ‘metrogebied’ te wijzigen naar een ander land, is de applicatie ook direct erg makkelijk voor op vakantie.

Moovit 4.0

Je kan met Moovit direct zien welke haltes er in de buurt zijn en wanneer de volgende bus, trein of andere vorm van openbaar vervoer komt. In Moovit 4.0 kan je verder lijnen en haltes toevoegen aan favorieten, zodat je daar snel toegang toe hebt. Een andere handige functie is de realtime-reisinformatie. Helaas lijkt deze in Nederland en Duitsland nog niet te werken, maar bijvoorbeeld in de Belgische stad Brussel en Zweedse stad Stockholm, kan je live de positie van de bus raadplegen.

Moovit bevat nog een handige functie, de functie ‘Op Weg’. Met deze functie kan je als je in de bus zit de app laten uitrekenen welke reismogelijkheden er zijn. Handig als de bus bijvoorbeeld vertraging heeft. Met ‘Live reports’ kan je op de hoogte blijven van actuele vertragingen, of kan je zien hoe schoon de bus is. Je kan hierbij ook zelf aangeven of de chauffeur netjes reed, of dat er bijvoorbeeld andere noemenswaardigheden het vermelden waard zijn.

Dankzij de Android Wear integratie van Moovit kan je op je smartwatch direct zien welke lijnen er vanaf de nabijgelegen halte vertrekken. Moovit 4.0 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Je kan Moovit gratis downloaden via onderstaande button.

Moovit: info over trein & bus
Moovit: info over trein & bus
Ontwikkelaar: Moovit
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel