Google wordt opgesplitst in Alphabet, Sundar Pichai nieuwe CEO

Google wordt opgedeeld in losse divisies, dat maakte voormalig Google-topman Larry Page bekend. Het bedrijf zal onderdeel worden van Alphabet Inc, tegelijkertijd werd bekend dat Sundar Pichai als nieuwe CEO van Google aangesteld wordt.

Alphabet

Alphabet is een verzameling van bedrijven waarbij diverse afdelingen van Google afgesplitst worden. Het gaat daarbij om afdelingen die weinig relevant zijn aan de belangrijkste diensten die Google aanbiedt. Ook afdelingen die fundamenteel verschillen met de core business van Google zullen worden afgesplitst. Een voorbeeld hiervan is Calico, wat zich richt op onderzoek naar een langer en gezonder leven. Google wordt daarmee een stukje kleiner en vergroot hiermee haar focus op belangrijke diensten als Google Search, Android, YouTube en Maps.

Larry Page, voormalig Google-topman zal het nieuwe moederbedrijf van Google gaan leiden samen met Sergey Brin, mede-oprichter van Google. Ieder bedrijf wat onder de hoed van Alphabet valt zal een eigen CEO aangesteld krijgen. In het geval van Google betekent dit dat Sundar Pichai deze rol zal gaan vervullen. Pichai gaf onder andere op Google I/0 2015 een presentatie over Android M en maakte eerder dit jaar bekend dat Google+ zich zal opsplitsen in drie aparte onderdelen.

Ook alle Google-aandelen zullen automatisch omgezet worden in Alphabet-aandelen, maar blijven op de handelsbeurs gewoon te vinden onder de afkorting GOOGL en GOOG. Aandeelhouders houden hierbij exact dezelfde rechten als het Google-aandeel.

Bron: Alphabet

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel