Google Play Store breidt mogelijkheden beta testen uit

Google heeft haar online app-winkel Play Store van nieuwe mogelijkheden voorzien. Ontwikkelaars kunnen sneller versies testen en gebruikers krijgen voortaan makkelijker toegang tot beta-versies.

Google Play Store

Op basis van verzamelde feedback heeft Google haar Play Store verbeterd. Ontwikkelaars kunnen nu op verschillende manieren beta-versies van apps en games uitbrengen. Voorheen was het alleen mogelijk om een beta versie te downloaden door eerst lid te worden van een Google+ Community. Deze mogelijkheid blijft maar er komen twee nieuwe opties bij.

Ontwikkelaars kunnen nu ook aangeven of een applicatie als open beta getest mag worden. Dit betekent dat iedereen de beta-versie kan downloaden door simpelweg een link te openen. Een ongelimiteerd aantal mensen kan dan jouw nieuwe app versie testen maar je kunt ook een maximum aantal testers opgeven.

Een tweede optie is de gesloten beta-test, gebruikers kunnen zich aanmelden met een email adres. Ontwikkelaars dienen hiervoor zelf een lijst in met adressen waarna Google uitnodigingen verstuurt voor het testen. Bij deze nieuwe methode houdt de ontwikkelaar zelf de touwtjes inhanden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel