Google kondigt nieuw update-beleid aan voor Nexus-toestellen

De afgelopen weken kwam Android meerdere malen negatief in het nieuws rondom de beveiliging. Meerdere lekken en bugs werden gevonden die grote gevolgen (kunnen) hebben voor de smartphones en tablets van gebruikers. Google past nu haar update-beleid aan voor de Nexus-toestellen. Ook Samsung zou het update-beleid aanpassen.

Update-beleid Google

Google heeft een nieuw update-beleid aangekondigd. Tevens wordt vanaf vandaag een ‘Stagefright’ patch uitgerold naar Nexus-toestellen, zo meldt Google. Het gaat om de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 en Nexus Player. Stagefright is de naam van het grote MMS-lek in Android. Google heeft aangekondigd dat Nexus-apparaten vanaf deze week elke maand voorzien gaan worden van beveiligingsupdates, die uitgerold worden naast de ‘normale’ updates.

De update voor Stagefright bevat tevens fixes voor andere beveiligingsproblemen in het Android open-source project. Nexus-apparaten ontvangen gedurende twee jaar de grote updates, zoals een nieuwe Android-versie. Vanaf heden zullen de Nexus-apparaten ook gegarandeerd beveiligings-updates krijgen, gedurende drie jaar. Deze drie jaar gaat in na de start van de verkoop van het toestel of 18 maanden nadat het toestel uit de verkoop is gehaald.

MMS Lek

Samsung

Nieuwe berichten melden ook dat Samsung het update-beleid aan gaat passen. De grootste fabrikant van Android-toestellen zou hiermee om dezelfde reden elke maand een reeks toestellen willen voorzien van updates. De fabrikant zou na het Stagefright-lek dit besluit hebben genomen. Samsung zou met providers in gesprek zijn om hierover de afspraken te maken. Om welke toestellen het gaat en over welke periode de updates uitgerold zullen worden, is nog niet bekend.

Lees ook

Reageer op dit artikel