Tweede generatie Chromecast opgedoken: ‘kerstbal’ met Spotify-ondersteuning

De huidige generatie Chromecast gaat al weer even mee. Sinds juli 2013 is de multimedia-stick van Google op de markt en is sinds begin 2014 in Nederland en België verkrijgbaar. Nu is de tweede generatie van de Google Chromecast opgedoken; en die heeft aardig wat weg van een kerstbal. Opvallend is dat de stick wordt voorzien van Spotify-ondersteuning.

Google Chromecast (2e generatie)

Op het internet zijn er afbeeldingen verschenen van de vermoedelijke tweede generatie Google Chromecast. Sinds maart 2014 is de HDMI-dongle in Nederland en België verkrijgbaar voor 35 euro, en dus zou Google bezig zijn met het ontwikkelen van een volgende versie. De vormgeving van de nieuw opgedoken Chromecast is heel anders zoals we die van de huidige generatie kennen.

Google Chromecast 2e generatie

Spotify

Volgens 9to5Google, die de hand heeft weten te leggen op de nieuwe Chromecast, gaat de nieuwe dongle geleverd worden in verschillende kleuren; zwart, geel en rood. Daarnaast is de vorm van rechthoekig veranderd naar een ronde vorm. Google zou volgens de bron de stick voorzien van ondersteuning voor Spotify, dit is opvallend, omdat Google nog steeds zelf erg inzet op Google Play Music. De WiFi netwerk-ondersteuningen worden met meer frequenties uitgebracht. Zo zou ook WiFi-ac beschikbaar zijn, naast de WiFi b/g/n-frequenties.

Fast Play

De nieuwe Chromecast zou ook voorzien zijn van een nieuwe functie genaamd ‘Fast Play’. Hiermee moet na het indrukken van de cast-button op de smartphone nog sneller de content te zien moeten zijn op de televisie. Daarnaast zijn er aanwijzingen voor zogenoemde ‘feeds’ die mogelijk sociale media-feeds of afbeeldingen inladen als het apparaat op screensaver-stand staat.

Chromecast Audio

Chromecast Audio

De bron kwam nog een nieuwe functie tegen; Chromecast Audio. Hiermee zou het mogelijk moeten worden om de Chromecast op speakers aan te sluiten, in plaats van alleen op de televisie. Volgens de documenten zou het ondersteuning biedt voor multi-room, zodat je door het hele huis van je muziek kunt genieten. De muziek zou in hoge kwaliteit doorgegeven kunnen worden.

Aankondiging

Wanneer we de Chromecast 2 definitief kunnen zien, is nog niet helemaal duidelijk. Wel zijn er sterke geruchten over een aankondiging van Google op 29 september. Deze datum kwam meerdere malen in het nieuws omdat op deze datum twee nieuwe Nexus-smartphones aangekondigd zouden worden. Als er meer bekend is, dan lees je dat uiteraard op DroidApp.

De huidige Google Chromecast is nog steeds een interessante gadget. Deze is voor 35 euro verkrijgbaar.

via 9to5Google

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel