16 apps om meer uit je Chromecast te halen

De Google Chromecast is een gadget met heel veel mogelijkheden en is sinds van de week ook in Nederland verkrijgbaar. De leukste, beste en meest interessante applicaties hebben we voor jou op een rijtje gezet. Met deze applicaties kan je nog meer uit je Chromecast halen!

De Google Chromecast kwam van de week uit in Nederland, en is te koop voor nog geen veertig euro. DroidApp zet voor jou de leukste en meest waardevolle toepassingen voor de Chromecast op een rij, zodat je je alles uit de Google Chromecast kan halen.

AllCast

AllCast (voorheen AirCast) is te vergelijken met Apple Airplay, de media uit je foto- of videobibliotheek kan gestreamd worden naar de televisie. AllCast kan niet alleen overweg met Google’s Chromecast, maar ook met onder meer de Xbox en Apple TV. AllCast kan daarnaast media streamen vanuit Google Drive, Dropbox en vanaf een DLNA server. De applicatie kan wallpapers uit de applicatie Muzei, als screensaver gebruiken voor op de televisie. De gratis versie van AllCast biedt de mogelijkheid om een video van maximaal een minuut te bekijken, of een foto maximaal een minuut lang te bekijken. De betaalde versie kent geen limiet, en is voor 3,65 euro te downloaden uit de Play Store.

 

Framebook for Chromecast

Met Framebook for Chromecast kunnen de op Facebook geplaatste foto’s middels Chromecast op de televisie bekeken worden. Je kunt bladeren door je eigen fotoalbums en door de fotoalbums van je vrienden. Van de foto’s kan ook een slideshow gestart worden zodat je onderuitgezakt naar de foto’s kunt kijken. Framebook for Chromecast geeft de mogelijkheid om in een slideshow zelf de weergavetijd aan te passen en om de titels van een foto wel of niet weer te laten geven. Framebook for Chromecast is gratis te downloaden uit de Play Store.

framebook for chromecast

 

PhotoCast for Chromecast

Photocast for Chromecast maakt het mogelijk om met meerdere apparaten gelijktijdig foto’s via de Chromecast weer te laten geven op je televisie. Photocast laat vervolgens de foto’s zien in ‘magazine-weergave’ of in beeldvullende weergave. De foto’s kun je dus tegelijk met je vrienden naar de Chromecast streamen, vanaf je tablet of smartphone. Photocast for Chromecast is gratis te downloaden uit de Play Store.

photocast for chromecast

 

5by

5by is een applicatie die een kanaal/afspeellijst met video’s samenstelt voor de ‘mood’ waarin je je bevindt. Zo kan je bijvoorbeeld een kanaal met natuur-beelden voorgeschoteld krijgen, die vervolgens gestreamd worden naar je Chromecast. Je kan in 5by aangeven hoeveel tijd je hebt om naar de video’s te kijken. 5by is gratis te downloaden uit de Play Store.

5by chromecast

 

MyCastScreen

MyCastScreen maakt een persoonlijk homescreen voor je, en geeft die weer op de televisie. Op het homescreen kunnen bijvoorbeeld widgets geplaatst worden met de weersverwachting, file-informatie en nieuwsberichten uit een RSS-feed. De informatie wordt weergegeven in de stijl zoals we die kennen uit Google Now. Hoewel de ontwikkelaar van de applicatie MyCastScreen als een homescreen-vervanger omschrijft, is het niet helemaal een vervanger voor het homescreen. Google staat niet toe dat het homescreen van de Chromecast veranderd wordt, daarom moet de applicatie MyCastScreen op de achtergrond actief blijven. Wellicht dat Google hier verandering in brengt binnenkort, tot die tijd is MyCastScreen gewoon een erg handige, strakke applicatie om de laatste berichten in de gaten te houden. MyCastScreen kost 0,71 eurocent en is te vinden in de Play Store.

mycastscreen chromecast

 

vGet

Met vGet is het mogelijk om alle soorten video’s via de Chromecast op de televisie af te spelen. Filmpjes (zoals Flash) die embedded zijn in websites worden door vGet gedetecteerd en kunnen vervolgens gestreamd worden naar de Chromecast, vanuit de standaard videospeler. Daarnaast kan vGet de video ook naar het apparaat downloaden of versturen via DLNA. De applicatie is te downloaden uit de Play Store en biedt een trial van 14 dagen, daarna kost de applicatie eenmalig 3,30 euro.

 

Pocket Casts

Het beluisteren en bekijken van podcasts kan middels Pocket Casts. Podcasts worden gesynchroniseerd met je account zodat je met elke ander apparaat, waar je ook bent verder kunt luisteren naar de podcasts. De applicatie onthoudt ook waar je bent gebleven zodat je op elk ander apparaat niet door hoeft te spoelen, dat onthoudt Pocket Casts voor je. Podcasts kunnen zowel gestreamd als gedownload worden. Pocket Casts kost eenmalig 2,99 euro en is te downloaden uit de Play Store.

pocket casts

 

CastPad for Chromecast

CastPad laat je tekenen op je televisie, althans, je kan tekenen op je tablet of smartphone, en via de Chromecast wordt dit direct weergegeven op je televisie. CastPad biedt de mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijk te tekenen. De tekeningen van een ander worden gelijk weergegeven op de andere apparaten en de televisie. CastPad is gratis te downloaden uit de Play Store. Middels een in-app aankoop zijn niet drie, maar dertig kleuren te gebruiken om te tekenen, en worden de advertenties verwijderd uit de app.

 

Dayframe

Dayframe is misschien wel de meest gave applicatie voor je telefoon in combinatie met Chromecast. Dayframe kan foto’s weergeven van je tablet of smartphone, maar ook vanaf diensten als Tumblr, Facebook, 500px, Instagram, Google+, Flickr, Twitter en nog veel meer diensten. Niet alleen kunnen de foto’s afgespeeld worden en als diavoorstelling getoond worden, er kan ook ingezoomd worden op de foto’s. Van alle diensten samen kan een afspeellijst gemaakt worden die alle foto’s samenvoegt. Bijvoorbeeld een Instagram of Facebook foto kan vanuit Dayframe gelijk ‘geliked’ worden. In de betaalde versie van Dayframe kan ingesteld worden dat tussen een bepaalde tijd een bepaalde afspeellijst afgespeeld wordt met foto’s. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid met Dayframe. De applicatie is gratis te downloaden uit de Play Store, en vanuit de applicatie kan de Prime versie aangeschaft worden.

 

GamingCast

Met GamingCast is het mogelijk om nostalgische spelletjes als Snake, Pingpong en Tetris te spelen op je televisie. Er zijn daarnaast nog een aantal spelletjes te spelen via de Chromecast op de televisie. In de toekomst zal het aantal spellen uitgebreid worden. GamingCast is voor 1,00 euro te downloaden uit de Play Store.

gamingcast

Plex

Plex kan de content van verschillende apparaten afspelen via de Chromecast, op de televisie. Films en series die op je computer of netwerkschijf staan, kunnen gestreamd worden via de Plex app, naar de Chromecast. Je smartphone of tablet functioneert vervolgens als afstandsbediening. Plex beschikt over een slimme bibliotheek die bij films bijvoorbeeld de -ontbrekende- illustratie plaatst. Plex zet lokale bestanden om naar de Chromecast via een mediaserver. Op je computer kan een gratis applicatie geïnstalleerd worden die er voor zorgt dat je computer dient als mediaserver. Plex biedt een aantal speciale kanalen aan, zodat het mogelijk is om uitzendingen te bekijken van bijvoorbeeld Uitzending Gemist en RTL XL. De applicatie is te downloaden uit de Play Store voor 3,64 euro.

plex

Overige Chromecast applicaties:

Cast Store for Chromecast

Met Cast Store for Chromecast heb je snel inzicht in applicaties uit de Play Store die ondersteuning bieden voor Chromecast. De applicatie is niet de gebruiksvriendelijkste maar geeft wel een overzicht in de toepassingen die werken met Chromecast. Cast Store for Chromecast is gratis uit de Play Store te downloaden.

TicTacToe for Chromecast

In het Nederlands beter bekend als boter, kaas en eieren kan met deze applicatie gespeeld worden op je televisie, met de tussenkomst van de Chromecast. De game ondersteunt multi-player dus kan je een avondje het onwijs spannende spel boter, kaas en eieren spelen. De applicatie is gratis te downloaden in de Play Store, en er is ook een versie beschikbaar voor Apple’s iOS.

Solid Explorer

Solid Explorer is een file manager met de mogelijkheid om bestanden weer te geven op de televisie. Voor Solid Explorer is dan nog wel een plugin nodig uit de Play Store. Vervolgens kan muziek, video’s en foto’s gestreamd worden naar de Chromecast. Solid Explorer heeft een gratis trial van 14 dagen. De betaalde versie van Solid Explorer kost 1,52 euro.

Netflix

De Netflix applicatie voor Android biedt de mogelijkheid om het beeld te streamen naar de Chromecast. Je telefoon of tablet functioneert vervolgens als afstandsbediening. De Netflix applicatie is gratis te downloaden uit de Play Store. Voor het gebruik van Netflix zelf, betaal je 7,99 euro per maand.

Google-apps: Play Music, Play Movies en YouTube

De applicaties van Google zelf zoals Play Music, Play Movies en YouTube werken uiteraard ook prima met de Google Chromecast. Met een druk op de knop kan de media gestreamd worden naar de Chromecast, die het vervolgens weergeeft op de televisie.

Een hele lijst met applicaties was dit, om meer uit je Chromecast te halen. Heb jij nog een applicatie die zeker het downloaden waard is? Laat het weten, door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees ook

Reageer op dit artikel