Nieuwe Chromecast en Chromecast Audio: alles wat je wil weten

Vanavond was het dan zover. Google heeft de opvolger van de Google Chromecast aangekondigd. Naast de Chromecast die er erg strak uitziet, is er ook nog een ander product aangekondigd; Chromecast Audio. Beide apparaten zijn voor een paar tientjes verkrijgbaar en zijn in veel opzichten verbeterd. We zetten de details voor je op een rij.

Chromecast 2

Google heeft tijdens haar Google-evenement dinsdagavond de nieuwe Google Chromecast gepresenteerd. De mediaspeler van Google is in veel opzichten verbeterd en heeft een nieuw design gekregen. Spraken we bij het uitkomen van de geruchten nog over een kerstbal, blijkt dit toch -gelukkig- niet helemaal waar te zijn. De vormgeving is in het echt duidelijk beter dan dat de geruchten hadden gewekt.

Chromecast 2

Met de nieuwe Chromecast is er ondersteuning voor Spotify Connect, zodat je je muziek door heel het huis kunt afspelen. Ook zal vanaf nu de Spotify app ondersteuning voor de Chromecast krijgen, zo schreven we vanavond. Met de nieuwe functie Fast Play moet het mogelijk zijn om nog sneller de content van je smartphone over te hevelen naar je televisie. Hiermee wordt de content die je mogelijk wil gaan afspelen alvast geladen waardoor je er sneller van kunt genieten.

Chromecast en Chromecast audio

Tevens is er naast de 2.4GHz WiFi-ondersteuning ook ruimte gecreëerd voor 5GHz dualband-ac WiFi. Vergeet de kleur zwart voor je Chromecast. Het apparaat van Google komt ook beschikbaar in de kleuren rood en geel (en ook zwart). De prijs van Chromecast 2 ligt op 39,00 euro en is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Google Store. Daarnaast komt de stick ook beschikbaar bij Coolblue.

Chromecast audio

Chromecast Audio

Een nieuw apparaat van Google is de Chromecast Audio. Dit apparaatje kan je aansluiten op een bestaande speaker met een ingang voor een 3,5 millimeter poort. Vervolgens kan je je favoriete muziek, radio en podcasts streamen via WiFi, naar je Chromecast Audio. Daarnaast werkt deze gadget ook met apps als Google Play Music en Spotify. Ook zal Chromecast Audio werken met je laptop, met Apple iOS en natuurlijk je Android-apparaten. Met de Chromecast Audio kan je als het ware je huidige speaker omtoveren naar een draadloze WiFi-speaker. Ook de Chromecast Audio kost 39 euro en is verkrijgbaar bij de Google Store.

Chromecast App

Google heeft ook de Chromecast app voorzien van een reeks aantal nieuwe opties en een frisse update. In de Chromecast app kan je de applicaties terugvinden die werken met de Chromecast. Daarnaast kan je nieuwe apps ontdekken die om kunnen gaan met de Chromecast. Ook gamen met de Chromecast moet aantrekkelijker worden. Racen via apps als Angry Birds Go werd als demo getoond. Game-ontwikkelaars moeten wel hiervoor de ondersteuning inbouwen. De Chromecast moet als een soort van tweede scherm gaan dienen bij het spelen van games.

Lees ook

Reageer op dit artikel