Google Foto’s update hint naar Chromecast-ondersteuning en handige functies

De update naar versie 1.5 voor Google Foto’s werd kort geleden uitgebracht. Op het eerste gezicht lijkt de applicatie niet zoveel bijzonderheden met zich mee te brengen. Nu lijkt de update wel degelijk meer in zich te hebben. Onder andere ondersteuning voor de Google Chromecast zit er aan te komen, maar de foto-app van Google gaat meer functies krijgen.

Google Foto’s 1.5

Tijdens Google I/O 2015 kondigde Google haar nieuwe foto-app Google Foto’s aan. Van de week werd Google Foto’s 1.5 uitgebracht zonder opmerkelijke veranderingen. Toch lijkt onder de motorkap wel degelijk gesleuteld te zijn aan de applicatie. De collega’s van Androidpolice hebben diverse aanwijzingen gevonden voor de nieuwe functies.

google foto's

In de code van de applicatie zijn duidelijke aanwijzingen aangetroffen voor ondersteuning voor de Google Chromecast. Deze ondersteuning kwamen we in de voorganger van Google Foto’s al tegen, maar zal nu ook weer te vinden zijn in de nieuwe versie. Andere verbeteringen die we terug zullen gaan zien in de app is onder andere het samenwerken aan een album. Het moet mogelijk worden om anderen ook de mogelijkheid te geven foto’s naar het album te uploaden.

chromecast foto's

Binnenkort kan er in Google Foto’s uitgebreider gebruik gemaakt gaan worden van het taggen van personen. Veel over de nieuwe functie is nog niet bekend, maar we zullen deze functie ongetwijfeld tegen gaan komen in de foto-app. Wanneer we de nieuwe functies in Google Foto’s tegen gaan komen is nog niet duidelijk. Volgende week houdt Google een interessante persconferentie waar we onder andere de nieuwe Nexus-smartphones en mogelijk de tweede generatie Chromecast gaan zien. Het is mogelijk dat de update voor Google Foto’s daar wordt gepresenteerd, maar het zou ook eerder al kunnen zijn.

Bekijk ook: Dit zijn de 5 beste galerij-apps voor Android

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel