Dit zijn de 5 beste galerij-apps voor Android

Als je je net geschoten foto’s wilt bekijken, grijp je waarschijnlijk al snel naar de standaard galerij-app op je smartphone. Voor Android zijn er echter meer interessante fotogalerij-apps te vinden. Wij zetten de vijf beste galerij-apps voor je op een rij, inclusief alternatieven voor QuickPic.

Galerij-apps

Als je bent uitgekeken op de standaard galerij-app op je smartphone of tablet, dan kan je in de Play Store kiezen uit andere apps waar je je foto’s en video’s in kunt bekijken. Wij zetten de vijf beste galerij-apps voor Android hieronder in willekeurige volgorde voor je op een rij.

Piktures

piktures

Piktures is een strak vormgegeven galerij-app met Material Design. Fijn aan de app is dat er geen advertenties in de app te vinden zijn. Daarnaast zorgt de minimalistische interface ervoor dat je snel je foto’s en video’s terug kunt vinden. In Piktures kan je met handige ‘gestures’ en verschillende weergaven de app nog makkelijker gebruiken. De app is misschien wel een van de beste alternatieven voor QuickPic.

Piktures - Beautiful Gallery
Piktures - Beautiful Gallery
Ontwikkelaar: DIUNE
Prijs: Gratis+

Focus

Focus Gallery

De app Focus werd eind mei uitgebracht voor Android en sinds eind juli staat hij in de Play Store. Focus is een overzichtelijke galerij-app die je foto’s weergeeft met een Material Design-tintje. Met het gebruik van tags kan je foto’s snel terugvinden en je vind in de app tevens uitgebreide informatie zoals de EXIF-data.

Focus - Picture Gallery
Focus - Picture Gallery
Ontwikkelaar: Francisco Franco
Prijs: Gratis+

F-Stop Media Gallery

F-Stop Media Gallery

F-Stop Media Gallery is een overzichtelijke galerij-app waarbij foto’s snel gevonden kunnen worden. Door bijvoorbeeld de kaart met foto’s te bekijken vind je snel je foto’s gesorteerd op locatie. Daarnaast kan je ook (beveiligde) mappen aanmaken en kan je foto’s labels geven of toevoegen als favoriet. In het menu met instellingen zijn er genoeg opties te kiezen zodat je F-Stop Media Gallery naar eigen hand kunt zetten.

F-Stop Gallery
F-Stop Gallery
Ontwikkelaar: Seelye Engineering
Prijs: Gratis

Photo Gallery

Flavyr photo gallery

Photo Gallery van Flavyr is een app die je misschien ook al tegen bent gekomen in de beste smartwatch apps. Deze applicatie laat je foto’s niet alleen op je tablet of smartphone zien, maar ook op je smartwatch met Android Wear. Op basis van datum, tijd en locatie kunnen foto’s automatisch gebundeld worden, zodat je deze later nog sneller terug kunt vinden. De mogelijkheden in Photo Gallery zijn erg uitgebreid.

Gallery
Gallery
Ontwikkelaar: Flayvr Media
Prijs: Gratis+

Google Foto’s

google foto's

Google Foto’s is de fotodienst van Google. Met de app Google Foto’s kan je niet alleen je foto’s bekijken die je hebt opgeslagen op de smartphone, maar ook die in je Google-account. Op basis van verschillende elementen kunnen collecties samengesteld worden en kan je herinneringen snel weer ophalen. De applicatie kan tevens je gemaakte foto’s back-uppen in je Google-account zodat je op meerdere apparaten de foto’s kunt bekijken.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

En QuickPic?

Afgelopen weekend werd bekend dat de app QuickPic over was genomen door een beruchte partij. Deze partij is Cheetah Mobile, een softwarebedrijf die applicaties flink weet te verpesten door de enorme hoeveelheid reclame en adware. De kans is aanwezig dat ditzelfde ook voor QuickPic staat te wachten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel