Dit zijn de 6 beste galerij-apps voor Android

Als je je net geschoten foto’s wilt bekijken, grijp je waarschijnlijk al snel naar de standaard galerij-app op je smartphone. Voor Android zijn er echter meer interessante fotogalerij-apps te vinden. Wij zetten de beste galerij-apps voor je op een rij, inclusief alternatieven voor QuickPic.

Galerij-apps

Als je bent uitgekeken op de standaard galerij-app op je smartphone of tablet, dan kan je in de Play Store kiezen uit andere apps waar je je foto’s en video’s in kunt bekijken. Wij hebben de beste galerij-apps voor Android in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet.

Piktures

piktures

Piktures is een strak vormgegeven galerij-app met Material Design. Fijn aan de app is dat er geen advertenties in de app te vinden zijn. Daarnaast zorgt de minimalistische interface ervoor dat je snel je foto’s en video’s terug kunt vinden. In Piktures kan je met handige ‘gestures’ en verschillende weergaven de app nog makkelijker gebruiken. De app is misschien wel een van de beste alternatieven voor QuickPic en laat ook foto’s en video’s zien uit Google Drive, Dropbox en OneDrive.

Piktures Galerij: Fotoalbums
Piktures Galerij: Fotoalbums
Ontwikkelaar: DIUNE
Prijs: Gratis

Camera Roll – Gallery

Camera Roll

De app Camera Roll van Lukas Koller is een simpele maar handige galerij applicatie. De app ondersteunt naast foto’s ook video’s en gif-bestanden. Verder geeft de app toegang tot EXIF-data en kan je verborgen fotomappen aanmaken. Heb je je foto’s op meerdere plaatsen op je toestel staan dan biedt de virtuele albums functie de oplossing. Deze voegt foto’s uit verschillende mappen moeiteloos samen tot een album.

Camera Roll - Gallery
Camera Roll - Gallery
Ontwikkelaar: Lukas Koller
Prijs: Gratis

Memoria

Memoria app

Een fraaie galerij app die Material Design als uitgangspunt heeft voor haar design. Ook Memoria kan eigen verborgen albums aanmaken, bestanden versleutelen en foto’s als favoriet aanmerken. Je kunt de Memoria app geheel naar eigen hand instellen met kleuren en thema’s. Verder kan deze app je foto’s en video’s casten naar een TV met Chromecast of Cast-functionaliteit. Natuurlijk zijn ook alle basis handelingen aanwezig zoals het maken van albums en het uitvergroten van foto’s.

Memoria Photo Gallery
Memoria Photo Gallery
Ontwikkelaar: Memoria Gallery
Prijs: Gratis

F-Stop Media Gallery

F Stop Gallery

F-Stop Media Gallery is een overzichtelijke galerij-app waarbij foto’s snel gevonden kunnen worden. Door bijvoorbeeld de kaart met foto’s te bekijken vind je snel je foto’s gesorteerd op locatie. Daarnaast kan je ook (beveiligde) mappen aanmaken en kan je foto’s labels geven of toevoegen als favoriet. In het menu met instellingen zijn er genoeg opties te kiezen zodat je F-Stop Media Gallery naar eigen hand kunt zetten.

F-Stop Galerij
F-Stop Galerij
Ontwikkelaar: Seelye Engineering
Prijs: Gratis

Google Foto’s

Google Foto's herinneringen

Google Foto’s is de fotodienst van Google. Met de app Google Foto’s kan je niet alleen je foto’s bekijken die je hebt opgeslagen op de smartphone, maar ook die in je Google-account. Op basis van verschillende elementen kunnen collecties samengesteld worden en kan je herinneringen snel weer ophalen. De applicatie kan tevens je gemaakte foto’s back-uppen in je Google-account zodat je op meerdere apparaten de foto’s kunt bekijken.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Simple Gallery Pro

Simple Gallery Pro

Simple Gallery Pro is iets meer dan alleen een overzicht van je foto’s. De app helpt je naast het bekijken en organiseren van je foto’s ook bij het bewerken met een aantal handige tools. Deze app heeft ondersteuning voor de tal van bestandsformaten en kan per ongeluk verwijderde foto’s terughalen uit een eigen prullenbak. Deze app kost een kleine 69 cent maar dan heb je wel een ad-vrije galerij app.

Eenvoudige Galerij Pro: Fotos
Eenvoudige Galerij Pro: Fotos
Ontwikkelaar: Simple Mobile Tools
Prijs: € 0,79

En QuickPic?

QuickPic is een tijd geleden overgenomen door een beruchte partij. Deze partij is Cheetah Mobile, een softwarebedrijf die applicaties flink weet te verpesten door de enorme hoeveelheid reclame en adware. Nadat deze app een tijdje uit de Play Store verdwenen was is hij terug, met een lading aan advertenties en rommel. Je kunt deze app het beste laten liggen als je van je foto’s houdt!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel