Polarr: ambitieuze fotobewerker uitgebracht voor Android

We verwelkomen een nieuwe fotobewerker voor Android: Polarr. Deze handige applicatie maakt het mogelijk om nog meer uit je foto’s te halen. Polarr photo-editor was eerder al beschikbaar voor Apple iOS en is nu ook voor de Android smartphones en tablets geschikt.

Polarr

Je vakantiefoto’s even optimaliseren of gewoon de zoveelste foto van je hond of kat oppoetsen, er zijn voor Android genoeg applicaties beschikbaar die je hierbij helpen. Een bekende fotobewerker voor Android is bijvoorbeeld de fijne app Snapseed. Op het lijstje met fotobewerkers voor Android kunnen we nu Polarr toevoegen.

Polarr fotobewerker

Polarr was eerder al uitgebracht voor Apple iOS en wist daar in de eerste twee dagen 250 duizend downloads binnen te halen. Polarr is een gratis app en geeft bij het opstarten van de app je eerst een korte uitleg met wat de applicatie allemaal voor je in huis heeft.

Polarr fotobewerker

Polarr geeft je de mogelijkheid om ook eigen filters te maken aan de hand van eerder gedane aanpassingen. Op die manier kan je een volgende keer direct dat filter toepassen bij andere foto’s. In de app zijn een reeks tools te vinden die het mogelijk maken je foto’s verder aan te passen en te optimaliseren. Polarr geeft verder ook een histogram weer en geeft je links de filters en rechts de tools.

Polarr fotobewerker

Tevens krijg je meer grip op de kleuren in je foto. Wil je meer paars, geel of groene tinten in je foto, dan zullen de tools hier je bij helpen. Een ander handig iets in de app is dat Polarr precies de historie van bewerkingen laat zien die je hebt gedaan, waardoor je snel een reeks handelingen terug kan gaan en ongedaan kan maken. Tevens kan je een uitgebreide uitleg nog raadplegen. Hier krijg je precies te zien wat welke tool met je foto doet. Ideaal als je er even niet meer uitkomt.

Polarr fotobewerker

De bewerkingen doe je in landscape-modus, maar door het toestel te draaien naar de portret-stand wordt de originele foto en de foto met de bewerkingen tot nu toe in een oogopslag getoond. Dit is handig, zodat je precies kan zien of je op de goede weg bent. Je kan er ook voor kiezen om op het oogje in de bewerker de verschillen te zien. Als je klaar bent met bewerken kan je direct je foto delen via sociale netwerken of opslaan in de galerij.

Polarr fotobewerker

Polarr is gratis te downloaden via onderstaande button uit de Play Store.

Polarr
Polarr
Ontwikkelaar: Polarr
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel