‘Google Photos ziet mensen aan voor apen’

Google Foto’s, ook bekend onder de naam Google Photos, faalt met de gezichtsherkenning. Met de nieuwe functie in de Google Photos app kan met de herkenning van objecten en gezichten aparte albums aangemaakt worden.

Gezichtsherkenning Google Foto’s

Eind mei kondigde Google de nieuwe foto-app Google Foto’s aan. De vernieuwde app van Google maakte het mogelijk om elementen, objecten en gezichten te herkennen. Aan de hand van deze herkenning werden foto’s automatisch onderverdeeld in mappen. Nu lijkt dit niet zo goed uit te pakken bij iedereen.

Google Photos

Google Foto’s faalt met de automatische detectie van foto’s, zo meldt een gebruiker op Twitter. Foto’s van diegene werden onterecht gezien als ‘apen’. De vrolijke selfie van twee personen resulteert in nieuw aangemaakt album onder de naam ‘gorilla’. De pijnlijke vergissing is ook bij Google zelf opgemerkt, waarna een werknemer van Google persoonlijk heeft gereageerd op de falende gezichtsherkenning. Google is na de melding vrijwel direct aan de slag gegaan met het uitbrengen van een patch, die deze fouten moeten voorkomen.

Maak jij gebruik van Google Photos? Heb je daarbij ook weleens te maken gehad met een falende herkenning van objecten of gezichten? We horen het graag! Je kan dit laten weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

via Stadt-Bremerhaven

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel