Facebook Moments app gaat strijd aan met Google Photos (+ APK)

Google Photos krijgt concurrentie van Facebook. Het sociale netwerk komt met een nieuwe applicatie genaamd Facebook Moments. Deze applicatie richt zich op de fotograferende smartphone-gebruiker.

Facebook Moments

Voor Android is een nieuwe applicatie uitgebracht door Facebook: Moments. Deze applicatie maakt gebruik van gezichtsherkenning en herkent dus de mensen die op foto’s staan. Facebook Moments zoekt daarbij naar mensen die je vriend zijn op Facebook. We schreven in september over Facebook Moments, vanaf nu is de app beschikbaar.

Facebook Moments

Facebook Moments moet het daarbij mogelijk maken om foto’s direct te delen met mensen die bijvoorbeeld aanwezig waren op je feest. Zo hoef je niet handmatig mensen te selecteren. Andersom werkt ook, zodat jij de foto’s te zien krijgt waar jij op staat. Goed om te weten is dat de foto’s in Facebook Moments privé blijven en niet openbaar gemaakt worden. De synchronisatie met je Facebook vrienden start pas als je hier zelf toestemming voor hebt gegeven. Foto’s kan je vervolgens opslaan of direct delen via Facebook, Instagram of Messenger.

Facebook Moments wordt vanaf nu uitgerold in de Verenigde Staten. Later zal Facebook Moments ook naar andere landen worden uitgerold. Mocht je de dienst nu al willen gebruiken, dan is dat mogelijk. Je kan hier de Facebook Moments APK al downloaden.

Update:  Facebook lijkt de dienst voor sommige gebruikers weer afgesloten te hebben als zij buiten de Verenigde Staten de applicatie proberen te gebruiken.

Moments
Moments
Ontwikkelaar: Facebook
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel