Plague: wordt dit dè sociale app van 2015?

In de Play Store is de sociale game/app ‘Plague – The Network’ met een enorme opmars bezig. De applicatie heeft de strategie een beetje afgekeken van Facebook, Tinder en Twitter, maar met Plague moet je mensen ‘infecteren’ met je bericht. Plague kan zomaar eens dè sociale app worden van 2015.

Plague – The Network

De sociale game Plague – The Network is een sociale netwerk-app, maar gaat verder dan Facebook, Twitter en Google+. Net als een virus wordt in Plague een statusupdate die je verstuurd verspreid. De gebruiker kan een tekst, foto of video sturen via de sociale app waarna andere gebruikers, die zich in de buurt bevinden van de verzender, worden ‘geïnfecteerd’.

Plague The Network

Verspreiding

De update van diegene wordt vervolgens verder verspreid als zij de desbetreffende update omhoog ‘swipen’. Het bericht wordt dan verder verspreid naar andere gebruikers die zich in de buurt bevinden. Wanneer de update ‘omlaag’ geswiped wordt door de ontvanger dan is dat het begin van het verdrijven van het ‘virus’. Deze manier van beoordelen komt overeen met die uit de app Tinder.

In Plague The Network kan de verzender zien hoeveel mensen je bericht hebben verspreid, inclusief eventuele opmerkingen die geplaatst zijn door anderen. Volgens de ontwikkelaars van Plague krijgen de beste verhalen op deze manier de aandacht die ze verdienen. Een verstuurd bericht zal na zeven dagen verwijderd worden om zo de verhalen ‘vers’ te houden.

Plague The Network

Het volgen van iemand of een gebruiker toevoegen als vriend is niet mogelijk in Plague, dit om zo iedereen gelijke kansen te geven, aldus de makers uit Litouwen. Hierdoor is het een verrassing welke soort berichten je kunt verwachten, juist dat maakt Plague verslavend.

Plague heeft in de afgelopen drie weken 50,000 nieuwe gebruikers mogen verwelkomen, wat neerkomt op een stijging van 20 procent per dag. Plague is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Sola: Socialize Without Stress
Sola: Socialize Without Stress
Ontwikkelaar: PLAG Limited
Prijs: Gratis

Bedankt Jeroen voor de tip

Lees ook

Reageer op dit artikel