Flow Home: een schitterende sociale launcher

Voor Android zijn er een groot aantal verschillende launchers beschikbaar. Flow Home is recent aan de lijst met launchers toegevoegd en doet erg denken aan HTC BlinkFeed. Met Flow Home wordt op je homescreen de updates uit de sociale netwerken op een schitterende manier weergegeven.

Voor het Android-platform zijn talloze launchers beschikbaar zoals de bekende Nova launcher of Nokia’s Z Launcher. Flow Home is vrij nieuw in deze markt, Flow Home heeft als doel je sociale media bij elkaar te brengen op een homescreen. Tegelijkertijd zorgt Flow Home er ook voor dat je snel toegang krijgt tot je geïnstalleerde applicaties.

Sociale netwerken

Momenteel ondersteund Flow Home: Twitter, Facebook, Instagram en Tumblr. Tijdens de installatie kun je aangeven bij welke netwerken je je wilt aanmelden. Op je homescreen vind je vervolgens een combinatie van al je netwerken terug. Je kunt berichten ook wegvegen als je ze gelezen hebt. Ook kun je op de berichten klikken om bijvoorbeeld een Instagram foto te liken.

flow-home-screenie

Het is mogelijk om het thema en de kleurstelling te veranderen van de launcher, bovenstaande screenshot is van het Material thema. Maar je kunt ook een weergave kiezen waarin je slechts 1 kolom hebt, of een van de andere soorten weergaven.weergave2-flowhome

Snel toegang tot apps

In de rechterhoek onderaan het scherm krijg je snel toegang tot een aantal applicaties, dit heeft de maker zo gedaan dat je met alleen je duim toegang krijgt tot de belangrijkste apps. Handig om te weten is dat deze functie ook voor linkshandigen beschikbaar is. Als je naar links veegt krijg je toegang tot al je geïnstalleerde applicaties. Op het scherm met applicaties kun je vervolgens ook zoeken door je apps.

apps-flow-home

Verder kan je via het instellingen scherm je alsnog aanmelden bij de sociale netwerken als je dit vergeten bent. Ook kun je de achtergrond aanpassen, een profielfoto toevoegen aan de cirkel, bovenaan je homescreen.

flowhome-settings

De maker heeft nog plannen om in ieder geval Google+, Feedly en ondersteuning voor RSS feeds in te bouwen. Op deze manier word je homescreen echt een informatiehub.

Launchen maar!

Wil je Flow Home ook proberen, dan kun je de laatste Beta versie gratis downloaden uit de Google Play Store. Omdat Flow Home een besloten beta betreft, kan het zijn dat de applicatie vraagt om een invite-code. Mocht je een code moeten invoeren tijdens het opstarten dan kun je gebruik maken van: TWTR64, mocht deze niet werken; via het Twitter-kanaal van Flow Home worden regelmatig nieuwe codes uitgedeeld.

Flow Home (Beta)
Flow Home (Beta)
Ontwikkelaar: Larva Labs Ltd.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel