Blur: launcher voortgebouwd op Google Now

Blur, van de makers die bekend zijn van de Twitter-app Talon en SMS-app EvolveSMS, hebben een nieuwe launcher uitgebracht voor Android. Met Blur heeft Klinker Apps een launcher uitgebracht die voortbouwt op het concept van Google Now.

De Play Store is een nieuwe launcher rijker. Vandaag is in de Google Play Store Blur te vinden; gratis. De launcher is ontwikkelt door de makers van andere apps als Talon for Twitter en EvolveSMS en is gebouwd in de stijl van Google Now.

Blur Launcher

Met Blur kunnen middels de API-toegang andere ontwikkelaars content aanbieden voor de homescreens in Blur. Naast schermvullende content kan er ook content ontwikkeld worden door derden in de vorm van een kaart, zoals we die kennen uit Google Now. Op deze manier willen de ontwikkelaars van Blur dat gebruikers een soort van Google Now meer naar hun eigen hand kunnen zetten.

Blur Launcher

Net als bij een andere launcher kan het homescreen voorzien worden van snelkoppelingen en widgets. Maar bij Blur kan er ook gebruik gemaakt worden van speciale content voor startschermen. Zo is er bijvoorbeeld een weer-pagina of een Talon-pagina waar je eigenlijk een geïntegreerde versie van de Twitter-app in je homescreen krijgt. Ook is er al een optie aanwezig om een pagina te vullen met een rekenmachine, zodat je snel toegang hebt tot de calculator.

Blur Launcher

Blur is een launcher welke ook de ondersteuning biedt voor icon-packs. Hierdoor is het mogelijk om de icoontjes en symbolen van applicaties of toepassingen aan te passen in een eigen stijl.

Blur Launcher

Als je toestel op Android 4.3 of hoger draait heeft Blur nog een leuke nieuwe feature aan boord. Met Blur – Unread kunnen het aantal ongelezen berichten en/of meldingen bij de snelkoppeling naar de applicatie getoond worden. Dit kan bijvoorbeeld ook voor gemiste oproepen of aantal agenda-items weergegeven worden. De ontwikkelaar meldt dat de unread-functie van Blur zich nog wel in een test-fase bevindt, waardoor er eventueel bugs in de app kunnen zitten.

Blur is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Om de applicatie te downloaden kan je hieronder op de Play Store-button van Blur klikken. Ook kan je hieronder de Unread-functionaliteit voor Blur downloaden. Wat vind jij van Blur? Een vervanger voor je huidige launcher?

Blur - A Launcher Replacement
Blur - A Launcher Replacement
Ontwikkelaar: Luke Klinker
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel