Solid Launcher: strakke launcher geïnspireerd op Google Now

Het aanbod van launchers in de Play Store is erg groot. Toch willen we je kennis laten maken met Solid Launcher; een launcher die niet alleen erg strak eruit ziet, maar ook nog eens uitgebreid is qua mogelijkheden. Vervangt Solid Launcher de huidige launcher op je smartphone?

Solid Launcher

In Solid Launcher kan je een hoop dingen naar wens instellen, op verschillende manieren. Wat als eerste opvalt aan Solid Launcher is dat de app geinspireerd is door Google Now. Toch biedt Solid Launcher je een aantal extra mogelijkheden.

Er zijn drie verschillende thema’s die gekozen kunnen worden om de vormgeving naar eigen hand te zetten. Je kan kiezen uit gedeeltelijk doorzichtig, licht en donker met volledige transparantie. Ook is het mogelijk de header aan te passen met een afbeelding uit je galerij, waardoor het nog persoonlijker wordt. Je kan er ook voor kiezen om de header te vullen met content van Google Now steden. Je kunt het gedeelte waar je een widget plaatst vergroten of verkleinen zodat je meer ruimte hebt voor andere content.

Solid Launcher doet ons qua menu een beetje denken aan Action Launcher. Er is geen zogenoemde app-drawer waarbij een menu met je apps geopend wordt. De toepassingen die op je toestel staan, zijn te bereiken in een menu aan de linkerkant van het scherm. Op deze manier heb je wel altijd snel toegang tot je apps en games.

De app heeft verder een hoop features zoals het aanpassen van het icoon voor een map, de kleur van het thema aanpassen, meerdere pagina’s voor apps en widgets en ga zo maar door. Je kunt best een tijdje bezig zijn met het aanpassen van de launcher, er zijn namelijk vijf pagina’s met instellingen. Via in app aankopen heb je nog meer features tot de beschikking. De app is nog in een beta-fase waardoor er mogelijk nog veel functies worden verbeterd en worden toegevoegd.

Als je Solid Launcher ook graag wil proberen, kan je de app gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Solid Launcher
Solid Launcher
Ontwikkelaar: Majeur
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel