Google laat eigen Google Now Launcher doodbloeden

Google lijkt ervoor te kiezen om haar Google Now Launcher dood te laten bloeden. De zoekmachinegigant kwam eerder met het nieuws dat het stopte met de ontwikkeling, en nu lijkt het er op dat de dagen definitief geteld zijn.

Einde voor Google Now Launcher

Google Now Launcher was de eerste eigen launcher van Google zelf. De applicatie werd enkele jaren geleden gepresenteerd voor Android, maar begin 2017 werd bekend dat Google Now Launcher zou stoppen. Vermoedelijk had dit te maken met de Pixel launcher, ook wel bekend als Launcher3. Deze is via de officiële weg voor maar weinig toestellen beschikbaar, alleen voor de eigen Google-toestellen.

Google Now Launcher

Nu lijkt het erop dat Google de eigen Google Now Launcher laat doodbloeden. Voor steeds minder apparaten is de app compatibel, en ook uit onze test lijkt het erop dat de app al helemaal niet overweg kan met Android 8.0 Oreo en hoger.

In de Play Store is een grote hoeveelheid launchers te vinden. Denk aan Action Launcher, Nova Launcher, Lawnchair en via een omweg de Rootless Pixel Launcher. Het is de vraag hoe lang de Now Launcher nog in de Play Store te vinden zal zijn.

Google Now Launcher
Google Now Launcher
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel