Google Now Launcher nu ook in landscape-stand te gebruiken

Google Now Launcher is een frisse launcher die we kennen van bijvoorbeeld de Nexus-toestellen. Met de app Google Now Launcher kan je de overzichtelijke launcher ook gebruiken op je eigen toestel. Een update voor de app maakt het mogelijk om je homescreen te draaien en dus horizontaal in landscape-modus te gebruiken.

Google Now Launcher landscape

Google Now Launcher

Google heeft haar Now Launcher voorzien van een update. In de launcher vind je bij instellingen nu de mogelijkheid om het scherm te draaien en dus de launcher in landscape te gebruiken. De horizontale stand was eerder nog niet in de app te vinden. Om de nieuwe functie te gebruiken heb je de nieuwste beta-versie van de Google App nodig. Je kunt je aanmelden hiervoor bij het beta-programma.

De update voor de Google App heeft het versienummer 5.8.45.19 en natuurlijk heb je ook de Google Now Launcher zelf nodig. Er wordt ook gesproken over een andere nieuwe functie. De icoontjes zouden niet langer meer verschillen in grootte. Wanneer in verhouding het ene icoontje groter is dan het andere icoontje, zal de launcher dit voor je aanpassen. Wel lijkt het erop dat dit niet voor ieder icoontje lijkt te lukken, zoals te zien is in de screenshot.

Google Now Launcher
Google Now Launcher
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel