Google Now breidt zoeksuggesties uit met ‘in de buurt’ en ’trending’

Google Now test uitgebreidere suggesties voor zoekopdrachten. De zoeksuggesties geven gebruikers de mogelijkheid om te zoeken naar plaatsen in de buurt en om te zien waar op dit moment veel naar gezocht wordt.

Google Now zoekopdrachten

Google Now kwam vorige week al in het nieuws met de nieuwe weerkaarten die worden getest. Naast de strakke nieuwe kaarten voor het weer worden ook uitgebreidere zoekopdrachten getest, zo wordt gemeld op het platform Reddit. Het gaat om een test waardoor niet iedereen de nieuwe suggesties krijgt te zien.

Google Now zoek suggesties

Een optie die gekozen kan worden is ‘nearby’ waarmee bepaalde locaties in de buurt gevonden kunnen worden. Denk aan een tankstation of restaurant. Tevens kunnen ’trending’ zoekopdrachten opgevraagd worden en zo kan je zien wat er op dit moment veel gezocht wordt met Google. De andere optie is om de eerdere zoekopdrachten op te vragen.

De nieuwe zoekopdrachten in Google Now zou opgedoken zijn op een Nexus 6P na de januari security-update. Of dit toeval is, dat is niet helemaal duidelijk. Het is goed mogelijk dat Google de nieuwe zoekopdrachten test onder een kleine groep gebruikers. Mocht jij ook de nieuwe opties hebben in de zoekbalk, laat het ons dan zeker weten!

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel