Google Now Launcher krijgt make-over in omvangrijke update

De Google Now Launcher heeft een update ontvangen waardoor je applicaties nu onder elkaar worden getoond. Eerder was dit al te zien op de Android Marshmallow preview versie, en nu dus ook op andere Android apparaten.

Google Now Launcher

Met de lancering van Android 6.0 Marshmallow aanstaande zullen er waarschijnlijk meer applicaties gaan volgen die op eerdere Android versies een kleine make-over krijgen. De Google Now Launcher is de eerste in dit rijtje en we laten je graag een aantal nieuwe features zien. De Now Launcher wordt standaard meegeleverd bij Nexus-apparaten en toestellen van Motorola.

De grootste verandering is het feit dat je nu naar beneden moet scrollen voor je applicaties in plaats van naar rechts. Dit zal voor de meeste gebruikers even wennen zijn. Ook vind je boven aan de lijst met applicaties een viertal recent gebruikte applicaties. Wanneer je de scrollbalk naar beneden trekt wordt een letter getoond zodat je precies ziet waar je bent met scrollen.

Boven aan de app drawer is een zoekveld opgenomen waarmee snel apps gezocht kunnen worden. Zoek je naar een applicatie die je nog niet hebt geïnstalleerd dan stelt de launcher voor om eens een kijkje te nemen in de Google Play Store.Google Now Launcher zoekenDe Google Now Launcher update wordt automatisch uitgerold via de Google Play Store en is geschikt voor alle Android-apparaten vanaf versie 4.4 KitKat.

Google
Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel