Google stopt met Google Now Launcher: dit moet je weten

Toch wel opmerkelijk nieuws zo dit weekend; Google zal stoppen met Google Now Launcher. Dit blijkt uit een e-mail die Google heeft verstuurd. In de komende weken zal Google stoppen met hun populaire launcher. Liefhebbers van deze launcher kunnen Google Now Launcher gelukkig wel blijven gebruiken, maar verwacht geen grote verbeteringen meer.

Google Now Launcher stopt

Google heeft op dit moment twee launchers in de Google Play Store staan, namelijk Pixel Launcher en Google Now Launcher (GNL). In de komende weken zal Google stoppen met deze laatste launcher. Volgens een e-mail, die in handen is van Android Police, laat Google aan hun GMS (Google Mobile Services) partners weten dat ze zullen stoppen met Now Launcher.

Google Now launcher stopt

Ook blijkt uit de e-mail dat de Search Launcher Services library beschikbaar is voor fabrikanten. Dit betekent dat fabrikanten een Google Now pagina aan hun launcher kunnen toevoegen. Deze Search Launcher Services vervangen dus GNL. Fabrikanten zoals Motorola die gebruik maken van de Now Launcher zullen op zoek moeten naar een alternatief. Google geeft als voorbeeld dat deze fabrikanten gebruik kunnen maken van Launcher3 uit het Android Open Source Project.

Google Now Launcher

 

Het is echter niet duidelijk wat Google gaat doen met de Google Now Launcher op de diverse Nexus toestellen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Google de Pixel Launcher op deze toestellen zal gaan installeren. Mocht je een Motorola toestel met de standaard launcher gebruiken, dan hoef je niet te vrezen. Omdat je via de Google app updates ontvangt, kun je de launcher gewoon blijven gebruiken. Wij verwachten dat dit ook het geval zal zijn voor de Nexus toestellen.

Google Now Launcher
Google Now Launcher
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel