Pixel Launcher is exclusief voor Pixel-toestellen; maar Google overweegt uitbreiding

Google kondigde gisteren de Pixel en Pixel XL aan. Allebei de toestellen zijn voorzien van de nieuwe Pixel Launcher. Google heeft nu de toekomstvisie bekend gemaakt wat het wil gaan doen met de Pixel Launcher. Want is deze alleen voor de Pixel, of toch niet?

Pixel Launcher, niet alleen voor Pixel?

Gisteren was eindelijk de dag dat Google het doek van de Pixel en Pixel XL haalde. Alles over deze twee toestellen kan je lezen in ons artikel over de Pixel aankondiging. Hoewel allebei de smartphones draaien op Android 7.1 Nougat, heeft Google hier geen woord over losgelaten. Over deze versie van Android ligt de Pixel Launcher.

Google Pixel

We konden eerder al kennis maken met de Pixel Launcher. Nu zou Google hebben bevestigd dat de launcher, samen met de ‘pill’ voor de zoekfunctie, het uitschuifbare menu en de nieuwe weer-widget voorlopig alleen exclusief voor de Pixel-toestellen beschikbaar is. Hierdoor is de komst naar andere smartphones onzeker.

Echter zou Google momenteel aan het evalueren zijn om de launcher beschikbaar te stellen voor andere toestellen. Eerder verscheen de Google Now Launcher ook alleen voor een geselecteerde groep toestellen, en werd deze later ook beschikbaar gesteld in de Play Store. We houden de berichten voor je in de gaten!

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel