Pixel Launcher hint op ronde icoontjes voor Google apps

De Pixel Launcher, die standaard op de Google Pixel smartphones geleverd zal gaan worden hint naar ronde icoontjes. In totaal zijn al zeker 17 icoontjes van Google apps aangepast. Vermoedelijk worden de icoontjes het eerst actief op de Google Pixel smartphones.

Ronde icoontjes in Pixel Launcher

De Pixel Launcher kun je zien als het grafische jasje bovenop de standaard Android schil. Fabrikanten steken veel tijd in het ontwikkelen van een eigen Launcher om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie. Google zou dit ook van plan kunnen zijn met de Pixel Launcher, grafisch gaat er in ieder geval iets veranderen aan de icoontjes zo lijkt het nu.

De collega’s van het Amerikaanse Androidpolice deden een uitgebreide teardown en ontdekten in zeker 17 applicaties ook ronde icoontjes. Veel van deze icoontjes zijn het originele icoon geplaatst in een witte cirkel.

De kalender applicatie heeft ook een rond icoontje met daarin dynamisch gegenereerde cijfers. Het cijfer in het icoontje past zich dus aan aan de huidige datum. Voor ontwikkelaars blijft het voorlopig ook onduidelijk wat Google van hen verwacht bij het ontwerpen van ronde icoontjes. Duidelijk is wel dat in een nog niet uitgebrachte SDK met API niveau 25 gerefereerd wordt naar een roundIcon variabele. Eerder verscheen er al een nieuw installatiebestand van de Pixel Launcher.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel