Pixel 2 Launcher vanaf nu te downloaden op je eigen toestel

Google heeft de Pixel 2 vorige week aangekondigd en deze is voorzien van een vernieuwde launcher. Echter is het vanaf nu mogelijk de strakke, vernieuwde Pixel Launcher niet alleen op de Pixel te gebruiken, maar ook op je eigen smartphone te installeren.

Pixel 2 Launcher

Vorige week was er de aankondiging van de Pixel 2 (XL). We zagen hier tevens de smartphones mt een vernieuwde interface. Google heeft de interface en vormgeving van de launcher op de Pixel 2 aangepast en opgefrist. Mocht je geen aanschafplannen hebben voor de nieuwe devices, maar wel graag de Pixel 2 Launcher willen, dan is er nu goed nieuws.

Pixel 2 Launcher

De collega’s van XDA hebben opgemerkt dat de Pixel 2 Launcher vanaf nu is te installeren op toestellen met een eerdere versie dan Android 8.0 Oreo. De applicatie zou moeten werken op toestellen met Android 5.0 Lollipop en hoger en in ieder geval functioneren met Android 7.1 Nougat. Om functies zoals de Google Feed (voorheen Google Now) te gebruiken dient de app geïnstalleerd te worden als systeem-app, als je niet over een Nexus of Pixel beschikt. Er is geen root-toegang nodig.

In bovenstaande video krijg je een indruk van de Pixel 2 Launcher op een Galaxy Note 8. Je kunt de launcher zelf downloaden op je toestel als APK. Houd er rekening mee dat het installeren en downloaden op eigen risico is. Op de redactie hebben we geen problemen ondervonden met het gebruiken van de Pixel 2 Launcher.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel